Miten sovitetaan yhteen 36 potilas­tieto­järjestelmää? ”Piti kääriä hihat”, sanoo Espoossa historiallista hallinnon uudistusta johtava Sanna Svahn

Sote-uudistuksen valmistelu etenee tulevilla hyvinvointi­alueilla vaihtelevaan tahtiin. Espoon perus­turva­johtaja Sanna Svahn arvioi vielä kesäkuussa, että aikataulu on mahdoton. ”Jouduin asemoitumaan uudelleen”, hän sanoo nyt.

Espoon perusturvajohtaja Sanna Svahn uskoo, että Länsi-Uudellemaalle on mahdollisuus luoda ”maailmanluokan sote-palveluiden koneisto”. ”Alueella on korkeasti koulutettu väestö ja sairastavuus vähäistä, joten pelimerkit ovat toistaiseksi hyvät”, hän kehuu.

27.12.2021 2:00 | Päivitetty 27.12.2021 8:38

Suomessa on parhaillaan käynnissä yksi historian suurimmista hallinnollisista uudistuksista, kun vastuu sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä siirretään kunnilta uusille laajemmille hyvinvointialueille.

Jatkossa niiden ja pelastustoimen järjestämisestä muualla paitsi Helsingissä ja Ahvenenmaalla päättävät aluevaltuustot, jotka valitaan tammikuussa järjestettävissä vaaleissa. Ne päättävät muun muassa, missä terveyskeskukset sijaitsevat ja miten vanhukset hoidetaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat