Ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Juha Sipilä MT:lle: Ilmastopäätösten arviointi keväällä ”vaikeaa, ellei mahdotonta” - Politiikka | HS.fi

Ympäristö­valiokunnan puheenjohtaja Juha Sipilä MT:lle: Ilmasto­päätösten arviointi keväällä ”vaikeaa, ellei mahdotonta”

Ympäristövaliokunnan keskustalainen puheenjohtaja Juha Sipilä vaikuttaa ottavan etäisyyttä hallituksen syksyllä tekemään sopimukseen, jonka mukaan keväällä päätetään tarvittaessa lisätoimista päästöjen vähentämiseksi.

Juha Sipilä (kesk)

7.12.2021 11:26 | Päivitetty 7.12.2021 15:23

Ilmastonmuutoksen hillintään vaadittavien toimien arviointi keväällä on ”vaikeaa, ellei mahdotonta”, sanoo eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Juha Sipilä (kesk) Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa.

Hallitus sopi syksyn budjettiriihessä, että keväällä päätetään lisätoimista päästöjen vähentämiseksi, jos aiemmat toimet osoittautuvat riittämättömiksi.

Tällä niin sanotulla perälautakirjauksella ratkaistiin erityisesti vihreiden ja keskustan välille puhjennut kiista, joka pitkitti neuvotteluita.

Nyt Sipilä vaikuttaa ottavan etäisyyttä tähän sopimukseen. MT:lle hän sanoo, että tehdyille päätöksille täytyy antaa aikaa ja arvioida niitä esimerkiksi vuosittain. Sipilän mukaan sähköautot ovat vielä liian kalliita ja polttoaineverotuksessa riittää kauden alussa tehty indeksikorotus.

Hallituksen syksyllä tekemän kirjauksen mukaan maaliskuussa on määrä arvioida ministeriöiden, tutkimuslaitosten ja Ilmastopaneelin arvioihin nojautuen, voidaanko päästövähennystavoitteet saavuttaa jo esitetyin toimin. Sen jälkeen päätetään mahdollisesti tarvittavista sitovista ohjauskeinoista tavoitteen saavuttamiseksi.

Oikaisu 7.12. klo 15.23: Uutisen aiemmassa versiossa otsikossa luki virheellisesti, että Sipilän mukaan ilmastopäätösten teko olisi ”vaikeaa, ellei mahdotonta”. Sipilän mukaan niiden arviointi on vaikeaa, ellei mahdotonta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat