Marin rikkoi valtioneuvoston koronaohjetta, joka on annettu jo lähes kaksi viikkoa sitten - Politiikka | HS.fi

Marin rikkoi valtio­neuvoston korona­ohjetta, joka on annettu jo lähes kaksi viikkoa sitten

Valtioneuvoston sisäisen ohjeen mukaan altistuneen tulisi vapaaehtoisesti välttää kontakteja.

Ministereille ei ole erillistä altistumista koskevaa ohjetta, vaan he saavat tarkemmat ohjeet tapauskohtaisesti. Pääministeri Sanna Marin eduskunnan suullisella kyselytunnilla 25. marraskuuta.

7.12.2021 15:30

Pääministeri Sanna Marin (sd) rikkoi valtioneuvoston sisäistä toimintaohjetta viettäessään lauantaina iltaa ravintoloissa korona-altistumisestaan huolimatta.

Valtioneuvoston 26. marraskuuta päivitetyssä ohjeessa sanotaan, että ”valtioneuvoston ja sen ministeriöiden henkilöstöä suositellaan välttämään kontakteja heti kun tieto altistumisesta on saatu”. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

”Vältettäessä vapaaehtoisesti kontakteja toimitaan samalla tavalla kuin virallisessa tartuntatautilääkärin määräämässä karanteenitilanteessa”, ohjeessa sanotaan.

Valtioneuvoston kansliasta kerrotaan, että kyseinen yleisohje valtioneuvoston ja ministeriöiden työntekijöille on luettavissa muun muassa valtioneuvoston sisäisistä viestintäkanavista. Ministereille ei ole erillistä ohjetta, vaan he saavat tarkemmat ohjeet tapauskohtaisesti.

Pääministeri Marin on kertonut, ettei tekstiviestitse lähetetty ohje välttää kontakteja tavoittanut häntä lauantai-iltana. Marinilla ei ollut mukanaan valtioneuvoston virkapuhelinta, johon viestit tulivat.

Pääministeri Marin sai tiedon altistumisestaan puhelimitse valtiosihteeri Henrik Haapajärveltä lauantaina noin kello 19.20. Marinin ja Haapajärven mukaan Haapajärvi ei ollut antanut pääministerille ohjetta välttää kontakteja, vaan oli sanonut, ettei erityistoimenpiteitä tarvita. Marin on sanonut, että hänen olisi pitänyt käyttää parempaa harkintaa ja tarkistaa saamansa ohjeistus vielä toistamiseen.

Vielä ei ole tiedossa, tunsivatko pääministeri ja valtiosihteeri johtamansa valtioneuvoston kanslian laatimaa yleisohjetta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat