Hallitus esittää: sote-henkilöstölle velvollisuus ottaa korona­­rokote, työn­antajalle oikeus tietää työntekijän rokotus­status

Lakiesitykseen tehtiin lisäys negatiivisesta koronatestistä. Tarvittaessa rokotuksen vaihtoehtona on enintään 72 tunnin sisällä tehty negatiivinen koronatesti, mikäli työntekijällä on lääketieteellinen syy, jonka takia hän ei voi rokotusta ottaa.

Sosiaali- ja terveysministeriön lakimies Mirka-Tuulia Kuoksa (vas.) ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru STM:n tiedotustilaisuudessa Helsingissä 8. joulukuuta, jossa kerrottiin hallituksen esityksestä tartuntatautilain muuttamiseksi.

8.12.2021 15:57 | Päivitetty 8.12.2021 17:48

Hallitus lähetti keskiviikkona eduskuntaan esityksen, joka velvoittaisi hoitajat, lääkärit ja muutkin sote-alan työntekijät ottamaan koronarokotuksen. Ilman sitä edessä voisi olla jopa palkan menetys.

Tartuntatautilain väliaikainen lisäys eli pykälä 48 a velvoittaisi sote-työnantajat huolehtimaan siitä, ettei sote-alan henkilöstö aiheuta terveydenhuollon potilaille ja sosiaalihuollon asiakkaille tartuntavaaraa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat