Hallitus esittää: sote-henkilöstölle velvollisuus ottaa koronarokote, työnantajalle oikeus tietää työntekijän rokotusstatus - Politiikka | HS.fi

Hallitus esittää: sote-henkilöstölle velvollisuus ottaa korona­­rokote, työn­antajalle oikeus tietää työntekijän rokotus­status

Lakiesitykseen tehtiin lisäys negatiivisesta koronatestistä. Tarvittaessa rokotuksen vaihtoehtona on enintään 72 tunnin sisällä tehty negatiivinen koronatesti, mikäli työntekijällä on lääketieteellinen syy, jonka takia hän ei voi rokotusta ottaa.

8.12.2021 15:57 | Päivitetty 8.12.2021 17:48

Hallitus lähetti keskiviikkona eduskuntaan esityksen, joka velvoittaisi hoitajat, lääkärit ja muutkin sote-alan työntekijät ottamaan koronarokotuksen. Ilman sitä edessä voisi olla jopa palkan menetys.

Tartuntatautilain väliaikainen lisäys eli pykälä 48 a velvoittaisi sote-työnantajat huolehtimaan siitä, ettei sote-alan henkilöstö aiheuta terveydenhuollon potilaille ja sosiaalihuollon asiakkaille tartuntavaaraa.

Lue lisää: Esitys sote-henkilöstön velvollisuudesta ottaa koronarokote tulossa pian eduskuntaan: Ilman rokotusta edessä voisi olla palkan menetys

Työnantajalle annetaan oikeus saada tieto työntekijän koronarokotuksesta ja sairastettua koronatautia koskevista terveystiedoista.

Tarvittaessa rokotuksen vaihtoehtona on enintään 72 tunnin sisällä tehty negatiivinen koronatesti, mikäli työntekijällä on lääketieteellinen syy, jonka takia hän ei voi rokotusta ottaa.

Jos työntekijällä ei ole rokotusta tai negatiivista testitulosta, työnantajan olisi ensisijaisesti tarjottava hänelle muuta työsopimuksen mukaista työtä. Jos tällaista ei ole tarjolla, pitäisi tarjota muuta työntekijälle sopivaa työtä.

Jos sopivaa työtä ei ole tarjolla tai työntekijä ei suostu sitä vastaanottamaan, työnantajalla ei olisi velvollisuutta maksaa palkkaa työnteon estymisen ajalta.

Säännöksen ehdotetaan tulevan voimaan mahdollisimman pian. Se edellyttää kuukauden siirtymäaikaa, jotta henkilöstö saa mahdollisuuden rokotteiden ottamiseen.

Muutos edellyttäisi kuukauden siirtymäaikaa, jotta työnantajat pystyisivät järjestämään palvelut asianmukaisiksi ja jotta rokottamaton henkilökunta saisi mahdollisuuden rokotteiden ottamiseen. Työnantajan oikeus tietojen käsittelyyn tulisi kuitenkin voimaan heti.

Sosiaali- ja terveysministeriö järjesti asiasta tiedotustilaisuuden keskiviikkona kello 16.15. HS näytti sen suorassa lähetyksessä.

Tiedotustilaisuudessa olivat paikalla perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ja lakimies Mirka-Tuulia Kuoksa sosiaali- ja terveysministeriöstä. Lisäksi kysymyksiin vastaamassa oli osastopäällikkö Taneli Puumalainen STM:stä.

Tartuntatautilain pykälässä 48 säädetään jo nyt, että työskentelyyn niissä potilastiloissa, joissa hoidetaan tartuntatautien vakaville seuraamuksille alttiita potilaita, saa käyttää vain erityisestä syystä henkilöä, jolla on puutteellinen rokotussuoja.

Erikseen mainitaan tuhkarokko, vesirokko, influenssa ja imeväisikäisiä hoitavilla hinkuyskä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat