Tyytyväisyys Sanna Mariniin koronaepidemian hoidossa väheni kymmenen prosenttiyksikköä - Politiikka | HS.fi

Tyytyväisyys Sanna Mariniin korona­epidemian hoidossa väheni kymmenen prosentti­yksikköä

HS:n kysely tehtiin 11.–15. joulukuuta eli pian sen jälkeen, kun oli käynyt ilmi, että Marin jatkoi iltaansa yökerhossa vaikka oli kuullut altistuneensa koronavirukselle.

Pääministeri Sanna Marin (sd)

16.12.2021 12:20 | Päivitetty 16.12.2021 12:31

Tyytyväisyys pääministeri Sanna Marinin (sd) toimintaan koronavirukseen liittyvissä asioissa on vähentynyt kymmenen prosenttiyksikköä lokakuuhun verrattuna, ilmenee Helsingin Sanomien Kantar TNS:llä teettämästä tutkimuksesta.

Edelleen yli puolet kansalaisista on tyytyväinen Marinin toimintaan. 15 prosenttia kertoi olevansa häneen erittäin ja 38 prosenttia melko tyytyväinen.

Kysely tehtiin 11.–15. joulukuuta eli pian sen jälkeen, kun oli käynyt ilmi, että Marin jatkoi iltaansa yökerhossa vaikka oli kuullut altistuneensa koronavirukselle. Marin pyysi tätä myöhemmin anteeksi.

MTV:n tuoreeltaan tekemässä kyselyssä kaksi kolmasosaa vastaajista katsoi Marinin tehneen virheen jatkaessaan iltaansa.

Marinin suosio ponnahti ennätyksellisiin lukemiin vuoden 2020 keväällä, kun hän johti näyttävästi koronaepidemian vastaista taistelua. HS on selvittänyt säännöllisesti kansalaisten käsityksiä hänen toiminnastaan koronaan liittyen. Ensimmäistä kertaa kysely tehtiin maaliskuussa 2020. Tuolloin 84 prosenttia oli tyytyväinen häneen.

Viime aikoina Marin on esiintynyt korona-asioissa julkisuudessa vähemmän, vaikka tartuntojen määrä on kasvanut ja entistä helpommin tarttuva omikronmuunnos vaikeuttaa tilannetta.

Tilaa on julkisuudessa sen sijaan ottanut perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd), jonka esiintyminen tiistai-iltana A-studiossa nostatti kehuja poliittisissa vastustajissakin.

Näin tutkimus tehtiin

  • Tutkimusaineisto koottiin Gallup kanava -internetpaneelissa 11.–15. joulukuuta.

  • Haastateltavia oli 1 062. Osallistuneiden joukko edustaa Suomen 18–79-vuotiasta väestöä poislukien Ahvenanmaalla asuvat.

  • Virhemarginaali on noin 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

  • Kysymys esitettiin seuraavassa muodossa: ”Kuinka tyytyväinen olet pääministeri Sanna Marinin toimintaan koronavirukseen liittyvissä asioissa?”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat