Me Naiset: Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru odottaa vauvaa – ”Olen toivonut lasta yli kymmenen vuotta” - Politiikka | HS.fi

Me Naiset: Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru odottaa vauvaa – ”Olen toivonut lasta yli kymmenen vuotta”

Lapsen on määrä syntyä maaliskuun lopulla. Pääministeri Sanna Marin (sd) onnitteli ”arvostettua kollegaa ja rakasta ystävää” lämpimästi.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru sosiaali- ja terveysministeriön tiedotustilaisuudessa Helsingissä 21. joulukuuta 2021.

22.12.2021 6:11

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) odottaa lasta, kertoo Me Naiset -lehti.

Lapsen on määrä syntyä maaliskuun lopulla, lehti kertoo.

Kiurun, 47, perheeseen kuuluvat tällä hetkellä lapsen isä, myyntijohtaja ja varainhoitaja Simo Rahikainen sekä tämän 12-vuotias poika.

Kiuru on ollut keskeinen poliitikko Suomen koronatoimien johdossa. Eilen kerrottiin, että hänen on määrä johtaa erillistä koronaministerityöryhmää, jonka on määrä aloittaa työ lähiaikoina.

Kiuru kertoo Me Naisille, että hän ei ole onnistunut tulemaan raskaaksi koskaan aiemmin elämässään.

”Olen toivonut lasta reilusti yli kymmenen vuotta. Se on vanha, osin kipeäkin unelma. Yhä tuntuu uskomattomalta, että tämä on minullekin mahdollista”, hän sanoo.

”Kokemuksesta tiedän, etteivät perheellistymisen haaveet läheskään aina toteudu suomalaisten elämässä. Lapsettomuuteen liittyy paljon surua, jota ei ole helppo jakaa. Toivoa kuitenkin on aina – näköjään.”

Poliitikot yli puoluerajojen onnittelivat Kiurua lämpimästi.

Pääministeri Sanna Marin (sd) kirjoitti Twitterissä, ettei ”voisi olla onnellisempi” Kiurun ja hänen miehensä puolesta.

”Ihana uutinen”, kirjoitti itsekin viimeisillään raskaana oleva Maria Ohisalo. Hän on äitiyslomalla ministerin ja vihreiden puoluejohtajan tehtävistä.

Ihanaksi uutista kuvasi myös kokoomuksen kansanedustaja Saara-Sofia Siren.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat