Hallitus esittää koronarokotuksesta maksettavan korvauksen nostoa 16 euroon - Politiikka | HS.fi

Hallitus esittää korona­rokotuksesta maksettavan korvauksen nostoa 16 euroon

Korkeampi korvaus vähentää yritykselle rokottamisesta syntyvää laskua.

Henkilö sai koronarokotteen Helsingin Jätkäsaaressa 19. marraskuuta.

22.12.2021 11:58

Hallitus esittää koronavirus­rokotteen rokotus­toimenpiteestä maksettavan korvauksen nostamista nykyisestä kymmenestä eurosta 16 euroon.

Asiasta kertoo sosiaali- ja terveysministeriö (STM) keskiviikkona lähettämässään tiedotteessa.

Tarkoituksena on helpottaa työnantajien mahdollisuutta tarjota rokotuksia työterveydenhuollossa. Samalla esityksen tavoitteena on helpottaa ja turvata sairausvakuutettujen pääsyä rokotettavaksi.

Asia nousi esiin myös uusia koronarajoituksia käsitelleessä tiedotustilaisuudessa keskiviikkona, mutta asiasta vastaavat ministerit olivat jo ehtineet poistua paikalta.

Toinen tänään esitelty työterveydenhuollon käyttöä helpottava toimi on se, että tartuntatautilaista ollaan poistamassa vaatimus rokotusjärjestyksen ikäperusteisuudesta.

Suomessa koronarokotuksista vastaa kunta, joiden on nyt selvitettävä alueellaan toimivien yksityisten terveyspalveluiden mahdollisuutta osallistua rokottamiseen, mikäli se on riittävän nopean rokotustahdin ylläpitämiseksi välttämätöntä.

Rokotustoimenpiteen hinnan nostaminen vähentää työnantajalle koituvia kuluja tapauksissa, joissa koronarokottaminen otetaan osaksi työterveydenhuoltoa. Tarkemmin nämä kustannukset on määritelty työnantajien ja työterveyden­huoltoyritysten välisissä sopimuksissa.

Korvaus koronarokottamisesta voitaisiin STM:n tiedotteen mukaan maksaa suoraan työnterveydenhuollosta vastaavalle taholle. Tällöin työnantajan kontolle jää rokottamisen omavastuuosuuden hoitaminen.

”Kela voisi myös jatkossa korvata työterveyshuollossa annetut koronarokottamiset joko työterveyshuollon kustannuksina tai sairaanhoitokorvausten kautta”, tiedotteessa kerrotaan.

Lain on tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian ja pysyä voimassa 30. kesäkuuta saakka.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat