Kysely: Kokemuksen arvostaminen pidentäisi työuraa - Politiikka | HS.fi

Kysely: Kokemuksen arvostaminen pidentäisi työuraa

Valtaosa työeläkeyhtiö Elon kyselyyn vastanneista arvelee, että työelämässä jatkettaisiin pitempään, jos kokemusta arvostettaisiin enemmän.

Ikääntyneiden työssäkäynti on lisääntynyt viime vuosina.

28.12.2021 13:07

Suurin osa eläkeläisistä uskoo, että työelämässä jatkettaisiin pitempään, jos kokemusta arvostettaisiin enemmän työmarkkinoilla, kertoo työeläkeyhtiö Elo tiedotteessaan.

Elo perustaa päätelmänsä asiakaskyselyyn, jossa 64 prosenttia vastaajista oli tätä mieltä.

Kyselyyn vastasi marras–joulukuussa yli 4 800 Elon eläkeasiakasta, jotka olivat jääneet vanhuuseläkkeelle vuosien 2016–2021 aikana.

”Osaajapula jarruttaa tällä hetkellä kipeästi yritysten kasvua. Näemme tämän konkreettisesti asiakkaidemme tilanteista. Meillä ei yksinkertaisesti ole varaa jättää ihmisten työpanosta käyttämättä”, sanoo Elon yhteiskuntasuhdejohtaja Katja Veirto tiedotteessa.

”Juuri nyt olisi tärkeää saada myös kokeneet työntekijät kokemaan, että heidän osaamistaan tarvitaan. Heitä tarvitaan mukaan työelämään.”

Eläketurvakeskuksen tuoreesta Eläkkeellä ja työssä -tutkimuksesta ilmenee, että Ikääntyneen työvoiman työskentely on lisääntynyt Suomessa viime vuosina merkittävästi.

1990-luvun puolivälin jälkeen työllisyys on parantunut erityisesti 55–64-vuotiaiden joukossa. Esimerkiksi 60–64-vuotiaiden työllisyysaste nousi vuonna 2020 uuteen ennätykseen eli 55,9 prosenttiin.

Eläketurvakeskuksen mukaan myös yli 65-vuotiaiden työllisyysaste on noin 1,5-kertaistunut kymmenessä vuodessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat