Teollisuusliitto jätti koko Keitele Groupia koskevan lakkovaroituksen - Politiikka | HS.fi

Teollisuusliitto jätti koko Keitele Groupia koskevan lakko­varoituksen

Toteutuessaan lakko alkaisi 13. tammikuuta ja jatkuisi tammikuun loppuun saakka. Myös Ammattiliitto Pro jätti vastaavan lakkovaroituksen.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aallon mukaan tilanne Keitele Groupissa on poikkeuksellisen tulehtunut.

29.12.2021 13:23 | Päivitetty 29.12.2021 20:38

Teollisuusliitto jätti keskiviikkona koko Keitele Groupia koskevan lakkovaroituksen, liitto kertoo tiedotteessaan.

Teollisuusliiton mukaan lakkovaroitus annettiin yhtiölle, koska se on ryhtynyt yksipuolisesti sanelemaan työntekijöidensä työehtoja ja kieltäytynyt neuvottelemasta niiden sisällöstä Teollisuusliiton kanssa.

Tilanne Keitele Groupissa on liiton puheenjohtaja Riku Aallon mukaan poikkeuksellisen tulehtunut.

”Olemme toistuvasti vedonneet yhtiön johtoon, jotta se ei heikentäisi työntekijöidensä työehtoja ja oikeuksia vaan neuvottelisi niistä reilusti työntekijöitä edustavan Teollisuus­liiton kanssa. Nämä vetoomukset ovat kaikuneet kuuroille korville”, Aalto toteaa liiton tiedotteessa.

Teollisuusliiton mukaan Keitele Groupin kaavailemat työehdot pitävät sisällään merkittäviä heikennyksiä työntekijöiden oikeuksiin.

Keitele Groupin toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kylävainio.

Keitele Groupin toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kylävainio on aikaisemmin todennut, ettei yhtiön tarvitse neuvotella työehdoista Teollisuusliiton kanssa.

Kylävainion mukaan Keitele Groupin työntekijöistä vain pieni osa on Teollisuusliiton jäseniä. Teollisuusliiton mukaan järjestäytymisaste on puolestaan yli 50 prosenttia.

”Teollisuusliitto haluaa pienen vähemmistön turvin edustaa koko henkilö­kuntaa. Meillä ei ole mitään velvollisuutta käydä neuvotteluja heidän kanssaan”, Kylävainio totesi tiistaina Helsingin Sanomille.

Myös työehtojen heikentymisestä Kylävainio on ollut Teollisuusliiton kanssa erimielinen: hänen mukaansa kiistassa ei ole kyse palkoista vaan Teollisuusliiton halusta käyttää valtaa.

Lue lisää: Satamalakon taustalla oleva työsopimus­neuvottelu on umpi­solmussa: AKT:n Kokon mukaan lakko- ja saarto­toimet ovat aiheellisia uhka­sakosta huolimatta

Teollisuusliiton mukaan Keitele Group on julistanut alkuvuodesta voimaan tulevat työehtonsa liikesalaisuuksiin nojaten luottamukselliseksi tiedoksi, jota ei saa käsitellä ulkopuolisten kanssa.

Tämän vuoksi liitto avasi yrityksen työntekijöille mahdollisuuden tarkistuttaa nimettömästi omat työehtonsa ja sopimuksensa Teollisuusliitossa.

”Kaikilla työntekijöille on oikeus turvautua ammattiliiton apuun, eikä työnantaja voi tätä oikeutta häivyttää tai sanella pois”, Teollisuusliiton Aalto toteaa tiedotteessa.

Keitele Groupin lisäksi Teollisuusliitto jätti keskiviikkona lakko­varoituksen myös Siklaelementit Oy:lle, Isojoen Saha Oy:lle sekä Formica IKI Oy:lle.

Toteutuessaan Teollisuusliiton yrityskohtaiset lakot alkaisivat 13. tammikuuta ja jatkuisivat tammikuun loppuun saakka.

Myös ammattiliitto Pro ilmoitti keskiviikko-iltana jättäneen vastaavat lakkovaroitukset kyseisille yhtiöille.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat