Sotkuun vihdoin selvyys: Koronapassia voi yhä vaatia, STM antoi aiemmin virheellistä tietoa - Politiikka | HS.fi

Sotkuun vihdoin selvyys: Koronapassia voi yhä vaatia, STM antoi aiemmin virheellistä tietoa

Esimerkiksi yleisötilaisuuksissa osallistujilta voi yhä vaatia koronapassia, vaikkei sen avulla voi ainakaan kolmeen viikkoon vapautua rajoituksista.

Koronapassia tarkistetaan.

30.12.2021 14:39

Koronapassia voi yhä vaatia kaikissa samoissa paikoissa kuin aiemminkin, sanoo ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Passia voi siis edellyttää osallistujilta ja asiakkailta esimerkiksi yleisötilaisuuksissa, uimahalleissa, museoissa ja ravintoloissa, kun niihin kohdistuu rajoituksia. Passilla ei kuitenkaan ainakaan kolmeen viikkoon voi vapautua rajoituksista.

Sosiaali- ja terveysministeriö yhtyy aluehallintoviraston tulkintaan, vahvistaa johtaja Jaska Siikavirta ministeriöstä.

Jos esimerkiksi jollain alueella on voimassa 50 hengen osallistujamäärärajoitus, tapahtumanjärjestäjä saa halutessaan yhä edellyttää koronapassia kaikilta 50 osallistujalta. Passin edellyttäminen ei kuitenkaan mahdollista suuremman osallistujamäärän ottamista tilaisuuteen.

Useilla alueilla yleisötilaisuudet on kielletty täysin ja esimerkiksi liikuntatiloja on suljettu. Tällöin tilaisuuksia ei voi järjestää eikä tiloihin ottaa ihmisiä myöskään koronapassin avulla.

Hallituksen päätös koronapassin ”jäädyttämisestä” tammikuun 20. päivään saakka on herättänyt tulkintaepäselvyyksiä eri puolella Suomea. Epäselvää on ollut, voiko passia lainkaan edellyttää, kun sen avulla ei voi vapautua rajoituksista.

Lue lisää: Koronapassin jäädytys hämmentää eri puolilla Suomea: Jyväskylässä rokottamattomat pääsevät sittenkin uimahalliin

Vielä HS:n torstaiaamuna julkaisemassa jutussa sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikkö Taneli Puumalainen sanoi, ettei koronapassia voi jäädytyksen aikana edellyttää. Jaska Siikavirta ei osaa ottaa kantaa siihen, miksi ministeriöstä on aiemmin annettu virheellistä tietoa.

”Tärkeintä on, että nyt saadaan oikea tieto liikkeelle”, Siikavirta toteaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat