Hallitus nimitti uuden ministerien koronatyöryhmän, puheenjohtajaksi Krista Kiuru - Politiikka | HS.fi

Hallitus nimitti uuden ministerien korona­työryhmän, puheen­johtajaksi Krista Kiuru

Päätös ryhmän perustamisesta tehtiin viime viikon tiistaina.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru hallituksen tiedotustilaisuudessa 22. joulukuuta 2021 Helsingissä.

30.12.2021 17:41

Hallitus nimitti torstaina kaksitoistahenkisen ministerityöryhmän, joka aloittaa työskentelemisen koronatoimien valtakunnallisen valmistelun parissa. Päätös työryhmän perustamisesta tehtiin viime viikon tiistaina.

Työryhmän tehtävänä on varmistaa koronatoimien yhteensopivuus ja varmistaa tiedonkulku eri hallinnonalojen välillä.

Pääministerin esikunnasta kerrottiin viime viikolla, että keskeisin syy uuden ryhmän perustamiselle on pitkittynyt ja mutkistunut koronavirusepidemia.

Valtioneuvoston tiedotteen mukaan työryhmässä käsitellään poliittisia linjavalintoja ja kannanmäärittelyjä ja valmistellaan asioita, jotka ratkaistaan valtioneuvoston yleisistunnossa. Lisäksi ryhmä voi käsitellä sellaisia ministeriöiden ratkaistavissa olevia asioita, jotka ovat luonteeltaan poikkihallinnollisia.

työryhmän puheenjohtajana aloittaa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd).

Jäseninä ryhmässä ovat sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas), valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk), kuntaministeri Sirpa Paatero (sd), työministeri Tuula Haatainen (sd), elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk), opetusministeri Li Andersson (vas), tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk), oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r) sisäministeri Krista Mikkonen (vihr), ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari (vihr) ja pääministeri Sanna Marin (sd).

Myös muut ministerit osallistuvat työryhmän työhön asioissa, jotka koskettavat heidän omien ministeriöidensä toimialaa. Työryhmän pääsihteerinä aloittaa sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikkö Satu Koskela.

Hallituksella on entuudestaan kahdeksan ministeriryhmää. Kaksi vuotta sitten valtioneuvosto asetti kuusi työryhmää pohjustamaan esimerkiksi työllisyys-, koulutus- ja energiapolitiikkaa.

Sen jälkeen on lisäksi perustettu Suomen kestävän kasvun ministerityöryhmä ja digitalisaation, datatalouden ja julkisen hallinnon kehittämisen ministerityöryhmä.

Lisäksi hallituksella on neljä lakisääteistä valiokuntaa, joissa käsitellään ulko-, turvallisuus-, EU- sekä raha- ja talouspolitiikkaa. Lakisääteisiä valiokuntia johtaa pääministeri.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat