Nuorten hyvinvoinnin ja luonnon huomioiminen uudenvuodenpuheessa keräsi kiitosta sosiaalisessa mediassa - Politiikka | HS.fi

Nuorten hyvinvoinnin ja luonnon huomioiminen uudenvuoden­puheessa keräsi kiitosta sosiaalisessa mediassa

Presidentti Sauli Niinistö huomioi uudenvuodenpuheessaan erityisesti nuorten jaksamisen koronapandemian keskellä ja esitti huolensa ilmaston ja luonnon tilasta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti perinteisen presidentin uudenvuodenpuheen.

1.1. 14:30

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti tänään perinteisen uudenvuoden­puheensa. Sosiaalisessa mediassa on kiitelty erityisesti presidentin kantamaa huolta nuorten hyvinvoinnista ja ilmastonmuutoksesta.

”Maailman onnellisin maa voi olla tyytyväinen vasta, kun se tarjoaa nuorilleen toivon näköaloja”, totesi Niinistö puheessaan ja toivoi, etteivät vanhemmat sukupolvet jätä perinnökseen vain ilmastonmuutosta, luontokatoa ja velkaa.

Lue lisää: Lue tästä presidentti Niinistön puhe sanasta sanaan

”Nuorten jaksaminen ja tulevaisuus aiheestakin huolena”, kiitteli kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah viestipalvelu Twitterissä.

”Presidentin uudenvuodenpuhe oli erinomainen juuri tähän hetkeen. Erityisesti keskusteluilmapiirin ja nuorten jaksamisen esiin nostaminen oli arvokasta”, tviittasi myös Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar (sd).

Turun pormestari Minna Arve (kok) kiitteli erityisesti luonnon ja ympäristön huomioimista.

”Kiitos ilmastonmuutoksen ja luonnon monimuotoisuuden merkityksen muistuttamisesta muutenkin erinomaisessa uudenvuoden puheessasi! Meillä on vastuumme”, Arve muistutteli.

Vuorineuvos ja Itä-Suomen yliopiston työelämäprofessori Reijo Karhinen niinikään iloitsi ilmastonmuutoksen ja tulevien sukupolvien huomioimisesta uudenvuoden puheessa.

Lisäksi Karhinen kiitteli turvallisuuspoliittista viestiä.

”Venäjän joulukuussa esittämät ukaasit Yhdysvalloille ja Natolle koskevat Eurooppaa. Ne ovat ristiriidassa Euroopan turvallisuusjärjestyksen kanssa. Etupiirit eivät kuulu 2020-luvulle”, Niinistö sanoi puheessaan.

”Monen vahvan ajatuksen puhe. Korona, turvallisuus, kansainvälisyys, luonto, nuoret, tulevaisuus. Myös toivon viestiä vuoden alkuun”, kirjoitti Twitterissä Niinistön entinen erityisavustaja, Nordean yhteiskuntasuhde­johtaja Pete Pokkinen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat