Teknologiateollisuuteen työehtosopimukset kolmen sopimusalan ylemmille toimihenkilöille - Politiikka | HS.fi

Teknologia­teollisuuteen työ­ehto­sopimukset kolmen sopimus­alan ylemmille toimi­henkilöille

Sopimusten piirissä on noin 100 000 palkansaajaa.

Teknologiateollisuuden työnantajien toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi Helsingissä marraskuun lopulla.

2.1. 20:10 | Päivitetty 2.1. 21:06

Teknologiateollisuuteen on saatu neuvoteltua työehtosopimukset kolmen sopimusalan ylemmille toimihenkilöille, tiedottavat sopimusosapuolet.

Teknologiateollisuuden työnantajat ja ylempien toimihenkilöiden järjestö YTN hyväksyivät sunnuntaina uudet työehtosopimukset teollisuuteen, suunnittelu- ja konsulttialalle sekä tietotekniikan palvelualalle.

Teknologiateollisuuden työnantajat kertoo, että sopimusten piirissä on noin 100 000 palkansaajaa. Tietotekniikan palvelualan sopimuksen hyväksyi myös Tietoala ry.

Kaikki kolme työehtosopimusta ovat kaksivuotisia. Toisen sopimusvuoden palkantarkastuksista sovitaan kuitenkin vasta ensi syksynä.

Sopimuskokonaisuuden mukaan palkkoja korotetaan ensisijaisesti sopimalla paikallisesti. Jos paikallisia palkkaratkaisuja ei saavuteta, palkkoja korotetaan 1,8 prosenttia vuonna 2022.

1,8 prosentin palkankorotuksista puolet tehdään yleiskorotuksina ja puolet jaetaan työnantajan osoittamana eränä.

YTN:n puheenjohtajan Teemu Hankamäen mukaan liiton kannalta merkittävin asia sopimuksissa on yleiskorotuksen säilyminen osana palkkaratkaisua.

Teknologiateollisuuden työnantajat kuvailee tiedotteessaan neuvottelutuloksen olevan valtakunnallinen päänavaus työmarkkinoilla. Työnantajajärjestön toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi kertoo toivovansa, että työehtosopimus­neuvottelujen sumaa päästäisiin purkamaan.

Työntekijöitä edustavan Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto kommentoi twiitissään sovinnon oleva päänavaus ylemmille toimihenkilöille mutta ei työntekijöille.

”Teollisuusliitto hakee omat ratkaisunsa sitomatta käsiään muiden päätöksiin”, Aalto kirjoittaa.

Teknologiateollisuuden työnantajien ja Teollisuusliiton edustajat kohtaavat tulevana tiistaina valtakunnansovittelijan johdolla. Neuvotteluja uudesta työehtosopimuksesta on käyty osapuolten välillä lokakuusta lähtien, mutta yhteistä linjaa palkan­korotusten tasosta ei ole saavutettu.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat