Paperiliitto aikoo jatkaa lakkoja UPM:n tehtailla kahdella viikolla - Politiikka | HS.fi

Paperiliitto aikoo jatkaa lakkoja UPM:n tehtailla kahdella viikolla

Liitto kertoo syyksi sen, ettei se ole saanut metsäyhtiöltä vastaesitystä omaan esitykseensä uudeksi työehtosopimukseksi.

Lakkovahti kuvattiin UPM:n Kaukaan tehtaalla Lappeenrannassa uudenvuodenpäivänä.

5.1. 14:45

Paperiliitto jatkaa lakkoja metsäyhtiö UPM:n tehtailla vielä kahdella viikolla. Liiton hallitus päätti asiasta ylimääräisessä kokouksessaan keskiviikkona.

Syyksi liitto kertoo sen, ettei se ole saanut vastaesitystä viime viikolla UPM:lle antamaansa esitykseen yhtiökohtaiseksi työehtosopimukseksi. Liiton esityksen yhtiö hylkäsi.

Meneillään oleva lakko alkoi 1. tammikuuta ja se jatkuu 5. helmikuuta saakka, ellei sopimusta sitä ennen saada sovittua.

Liiton hallituksen mukaan UPM:läiset jäsenet ovat valmiita myös rajattuihin töihin, jos UPM on valmis soveltamaan niihin päättynyttä työehtosopimusta ja lopettamaan rikkurityövoiman käytön.

Paperiliiton mukaan UPM ei ole siihen suostunut, vaikka se on sitoutunut toimittamaan lämpöä tehtaiden ympäristöön.

”Vastuu sitoumusten täyttämisestä on UPM:llä, ei Paperiliitolla”, tiedotteessa sanotaan.

UPM teki lakon ulkopuolelle rajattaviin töihin liittyen Helsingin käräjäoikeudelle turvaamistoimihakemukseen, johon Paperiliitto antaa oman vastauksensa 12. tammikuuta mennessä.

Liiton hallitus kutsuu maanantaiksi 10. tammikuuta yhteiseen kokoukseen Paperiliiton tes-neuvottelukunnan ja UPM:n pääluottamusmiehet käsittelemään ajankohtaista tilannetta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat