OAJ kannattaa ministeriön ehdotusta etäopiskeluun siirtymisestä ja vaatii pikaista päätöstä - Politiikka | HS.fi

OAJ kannattaa ministeriön ehdotusta etä­opiskeluun siirtymisestä ja vaatii pikaista päätöstä

OAJ:n mukaan päätös etäopetuksesta tulisi tehdä viimeistään perjantaiaamuna.

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen kuvattuna Helsingissä perjantaina 4. joulukuuta 2020.

6.1. 5:27

Opetusalan ammattijärjestö OAJ kannattaa sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ehdotusta aloittaa lukuvuosi etäopiskeluna.

STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila kertoi Ylelle keskiviikkona, että STM ehdottaa koulujen kevätlukukauden aloittamista etäopetuksella.

OAJ:n mukaan myös alakoulun luokat 1–3 ja erityisopetus on otettava etäopiskelun piiriin.

”Väistämättä koulujen lukuvuoden aloituksen jälkeen tautitilanne pahenee, mikä uhkaa jo kansakunnan huoltovarmuutta, kun opettajat sairastavat kotona ja vanhemmat hoitavat sairastuneita lapsiaan”, sanoo OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen tiedotteessa.

Lue lisää: STM aikoo ehdottaa koulujen siirtymistä etäopetukseen – HS:n tiedot: Hallitus pohtii myös ravintoloiden täyssulkua

Luukkaisen mukaan etäopetuksen aikana on huolehdittava toimenpiteistä, joiden avulla paluu lähiopetukseen tapahtuu aikanaan turvallisesti.

”Tämä tarkoittaa esimerkiksi, että jokainen opetus­henkilöstöön kuuluva on halutessaan saanut kolmannen rokotteen ja lasten rokottaminen on massiivisesti edennyt”, Luukkainen sanoo.

OAJ:n mielestä päätös etäopiskeluun siirtymisestä on tehtävä mahdollisimman nopeasti, jotta rehtorit ja opettajat pääsevät organisoimaan ja tiedottamaan asiasta. OAJ:n mukaan päätös tulisi tehdä viimeistään perjantaiaamuna.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat