Presidentti Niinistö ja Ruotsin pääministeri Andersson huolissaan Euroopan turvallisuudesta - Politiikka | HS.fi

Presidentti Niinistö ja Ruotsin pääministeri Andersson huolissaan Euroopan turvallisuudesta

”Presidentti Niinistö totesi, että Naton avoimien ovien politiikka on tärkeä, ja sen jatkuvuus on vahvistettu”, presidentinkanslia totesi tiedotteessa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nauhoitti perinteisen uudenvuodenpuheensa Presidentinlinnassa 31. joulukuuta 2021 Helsingissä.

6.1. 19:07

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sekä Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson ovat ilmaisseet huolensa Euroopan turvallisuustilanteesta, presidentinkanslia kertoi lyhyessä tiedotteessaan.

Niinistö ja Andersson tulivat tähän lopputulemaan keskusteltuaan puhelimitse torstaina.

”Presidentti Niinistö totesi, että Naton avoimien ovien politiikka on tärkeä, ja sen jatkuvuus on vahvistettu”, presidentinkanslia totesi tiedotteessa.

Tiedotteessa ei kerrottu tarkemmin siitä, mihin Anderssonin ja Niinistö turvallisuushuoli keskittyy. Viime aikoina on kuitenkin käyty laajalti keskustelua Venäjän mahdollisista sotilaallisista toimista Ukrainassa. Venäjä on sijoittanut joukkojaan Ukrainan suuntaan.

Suomen suhteet sotilasliitto Natoon tulivat esille myös Niinistön uudenvuodenpuheessa.

”Liikkumatilaan kuuluu myös mahdollisuus liittoutua sotilaallisesti ja hakea Nato-jäsenyyttä, jos niin itse päätämme”, Niinistö sanoi uudenvuodenpuheessaan.

”Naton asia on niin sanottu avoimien ovien politiikka, jonka jatkuminen on Suomelle toistuvasti julkisestikin vahvistettu.”

Niinistö ei puheessaan suoraan ottanut kantaa viime aikojen Nato-jäsenyyden kiirehtimisiin, joita ovat esittäneet esimerkiksi kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo, vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne ja Rkp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat