Eduskunta hyväksyi työterveyshuollon koronarokotuskorvauksen – Keskustelussa Zyskowicz paheksui holokaustivertauksia, Niikko ylisti loislääkettä - Politiikka | HS.fi

Eduskunta hyväksyi työterveyshuollon koronarokotus­korvauksen – Keskustelussa Zyskowicz paheksui holokausti­vertauksia, Niikko ylisti loislääkettä

Puhemies Anu Vehvilänen (kesk) muistutti kansanedustaja Ano Turtiaista (valta kuuluu kansalle) kansanedustajan vakaasta ja arvokkaasta käyttäytymisestä ja totesi tämän puheenvuoron sisältäneen elementtejä, jotka ovat eduskunnan arvovallan kannalta kyseenalaisia.

Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko.

7.1. 17:06

Eduskunta hyväksyi perjantaina ylimääräisessä täysistunnossa sairausvakuutuslain muutoksen, jolla työterveyshuollon koronarokotuskorvausta korotetaan kymmenestä eurosta 16 euroon.

Lakiesitys hyväksyttiin ilman äänestystä, koska kukaan ei kannattanut Ano Turtiaisen (valta kuuluu kansalle) tekemää hylkäysehdotusta, jossa hän värikkäin sanankääntein vastusti koronatoimia.

Puhemies Anu Vehvilänen (kesk) muistutti Turtiaista kansanedustajan vakaasta ja arvokkaasta käyttäytymisestä ja totesi tämän puheenvuoron sisältäneen elementtejä, jotka ovat eduskunnan arvovallan kannalta kyseenalaisia.

Kokoomuksen Ben Zyskowicz totesi, että yksi koronan traagisimmista seurauksista on ollut se, että osa ihmisistä Suomessa ja ulkomailla on kokenut rokotukset ja rajoitustoimet syrjiviksi tai jopa salaliittomotiiveista johtuviksi.

”Mielestäni on surullista, että Suomessakin on monia ihmisiä, jotka vertaavat koronapassia esimerkiksi holokaustiin ja siihen, että siihen aikaan juutalaiset joutuivat kantamaan keltaista Daavidin tähteä ennen kuin heidät lopullisesti surmattiin. En itse voi lainkaan ymmärtää enkä hyväksyä koronapassin rinnastamista holokaustin aikaisiin tekoihin”, Zyskowicz sanoi.

Zyskowicz sanoi kansanedustajien saaneen satoja sähköposteja tällaisessa uskossa olevilta ihmisiltä.

”Jostakin tällaista ilmiötä lietsotaan aivan tarkoituksella”, hän epäili.

Omista koronakokemuksistaan kertoi perussuomalaisten Mika Niikko, joka peräsi toimia koronaoireiden paremmaksi hoitamiseksi. Rokotteiden lisäksi pitäisi Niikon mielestä tarjota ivermektiiniä, jota hän sanoi käyttäneensä itsekin.

Niikon mielestä ivermektiini tulisi säätää Kela-korvattavaksi.

Ivermektiini on käytössä muun muassa hevosten loislääkkeenä, mutta se on varsinkin Yhdysvalloissa noussut rokotteita epäilevien suosioon.

Viranomaisten mukaan lääkettä ei tulisi käyttää kuin lääketieteellisissä tutkimuksissa. Yhdysvaltain lääkeviranomainen FDA twiittasi ivermektiinin käytöstä elokuussa: ”Et ole hevonen. Et ole lehmä. Oikeasti, ihmiset: lopettakaa.”

Eduskunta palaa istuntotauoltaan 1. helmikuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat