Uutissuomalainen: Saarikko haluaa pääministeri Marinin koronajohtajaksi Kiurun tilalle - Politiikka | HS.fi

Uutis­suomalainen: Saarikko haluaa pääministeri Marinin korona­johtajaksi Kiurun tilalle

Annika Saarikon mukaan koronatilanne on yhteiskunnan ongelmista isoin ja monimutkaisin. Siksi hänestä olisi parempi, että pääministeri johtaisi ryhmää.

Valtiovarainministeri, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd).

11.1. 18:26

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) haluaa pääministeri Sanna Marinin (sd) takaisin hallituksen koronajohtajan paikalle, kertoo Uutissuomalainen.

Viime viikkoina johtajuuden hallituksen koronatoimista on ottanut perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd). Hän johtaa koronaministerityöryhmää, jossa Saarikko ja pääministeri Marin ovat rivijäseninä.

Saarikon mukaan koronatilanne on yhteiskunnan ongelmista isoin ja monimutkaisin. Siksi hänestä olisi parempi, että pääministeri johtaisi ryhmää.

Saarikon mukaan hallituksen ja viranomaisten viestintä ei ole mennyt putkeen viime viikkoina. Hänen mukaansa viime viikon etäkoulukeskustelu on esimerkki tästä.

STM ehdotti lukukauden aloittamista etäkoululla ja perusteli asiaa muun muassa terveysturvallisuudella. Asia jakoi hallitusta. Saarikko ja opetusministeri Li Andersson (vas) ilmoittivat vastustavansa asiaa.

Pääministeri Marin kertoi tiistaina IS:n aluevaalitentissä, että koronan johtaminen on haluttu keskittää, koska pääministerillä on muita vastuita esimerkiksi Ukrainan tilanteen vuoksi.

HS:n haastattelussa viime viikonloppuna Marin sanoi, että koronaministerityöryhmä perustettiin, jotta poikkihallinnollisuus toteutuisi paremmin, ja että aiheen vastuuministerinä Kiuru johtaa sen työtä.

”Osallistun korona-asioiden hoitoon erittäin vahvasti, ja perjantainakin olin koko illan neuvotteluissa mukana”, Marin sanoi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat