Vasemmistoliitto aikoo tarkistaa ulko- ja turvallisuus­poliittista linjaansa

Myös keskusta, vihreät ja perussuomalaiset on kertonut, että ne ovat päivittämässä ulko- ja turvallisuuspoliittista linjaansa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson

9.3. 17:08

Vasemmistoliitto aloittaa valmistelu- ja selvitystyön, joka pohjustaa puolueen ulko- ja turvallisuuspoliittisten linjausten mahdollista uudelleen muotoilua. Puolue tiedotti asiasta keskiviikkona.

Tarkoituksena on käydä läpi erilaisia vaihtoehtoja ja arvioida niiden vaikutuksia Suomen ja Euroopan turvallisuuteen.

”Linjauksia ryhdytään valmistelemaan pikaisesti, jotta niiden käsittely on mahdollista viimeistään kesäkuussa pidettävässä puoluekokouksessa”, tiedotteessa todetaan.

”Vasemmistoliiton keskeisistä kannoista päätetään lähtökohtaisesti puoluekokouksessa. Puoluekokousten välillä keskeisistä hallitusyhteistyöhön vaikuttavista kynnyskysymyksistä päätetään puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokouksessa. Puolue voi kutsua koolle yhteiskokouksen tarvittaessa nopealla aikataululla, mikäli kannanmuodostus ei voi odottaa puoluekokoukseen.”

Syynä valmistelu- ja selvitystyölle on Venäjän hyökkäys Ukrainaan, joka on muuttanut Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisen tilanteen.

Myös keskusta, vihreät ja perussuomalaiset on kertonut, että ne ovat päivittämässä ulko- ja turvallisuuspoliittista linjaansa. Puolueiden odotetaan ottavan kantaa myös Suomen mahdolliseen Nato-jäsenyyteen.

Tällä hetkellä vain kokoomus ja Rkp kannattavat Naton jäseneksi pyrkimistä.

Yksi vasemmistoliiton ehdoista hallitukseen lähtemiselle on ollut se, ettei Suomi hae Naton jäseneksi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat