Sisäministeri Mikkonen tyynnytteli perus­suomalaisten huolia junalla tulevista venäläisistä: ”Me tiedämme, keitä sieltä tulee”

Krista Mikkonen (vihr) muistutti myös, että valtaosa Allegro-junalla tulleista matkustajista jatkaa matkaansa Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta muihin maihin.

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr)

17.3. 16:11 | Päivitetty 17.3. 17:42

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr) tyynnytteli eduskunnan kyselytunnilla perussuomalaisten Pietarista Helsinkiin kulkevaan Allegro-junaan liittyviä huolia.

Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen kantoi kyselytunnilla huolta siitä, että Allegro-junalla päivittäin Suomeen saapuvien satojen venäläisten joukossa on henkilöitä, joiden motiivina maahantuloon on tiedustelu ja vaikuttaminen Venäjän hyväksi.

Mikkosen mukaan Suomen viranomaisilla on hyvä käsitys siitä, keitä Allegrolla Suomeen saapuu.

”Allegro-junaanhan ei pääse, jos ei ole asianmukaisia asiakirjoja. Me tiedämme, keitä sieltä tulee”, Mikkonen sanoi.

”Viisumeja ja oleskelulupia haettaessa me olemme selvittäneet ihmisten taustoja. Meillä on hyvä käsitys siitä, kuka junaa käyttää”, sisäministeri jatkoi.

Mikkonen muistutti myös, että valtaosa Allegrolla tulleista matkustajista jatkaa matkaansa Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta muihin maihin.

”Siellä on paljon sellaisia venäläisiä, jotka asuvat pysyvästi jossain muussa Euroopan maassa, ovat siellä töissä. Heillä on siellä perhe ja elämä, ja he palaavat nyt sinne omiin koteihinsa”, Mikkonen sanoi.

Mikkonen sanoi myös, että Allegro-junan matkustajamäärät ovat tällä viikolla vähentyneet viime viikkoon verrattuna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat