Hallitus pääsi sopuun ilmasto­toimien vahvistamisesta – tuloksia esitellään perjantaina

HS:n tietojen mukaan uusia päästövähennyksiä on tarkoitus kohdistaa ennen kaikkea maatalouteen.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari (vihr)

17.3. 16:04

Hallitus on tehnyt päätökset niin sanotun taakanjakosektorin ilmastotoimien vahvistamisesta. Taakanjakosektoriin kuuluvat muun muassa liikenne ja maatalous, jätteet ja rakennusten erillislämmitys, eli alueet jotka eivät ole päästökaupan piirissä.

Ympäristöministeri Emma Kari (vihr) esittelee päätökset perjantaina.

Keskeiset päätökset ilmastotoimista tehtiin viime syksynä budjettiriihen yhteydessä, mutta uudet päätökset perustuvat tutkimuslaitosten arvioihin keskipitkän aikavälin ilmastosuunnitelmasta. Laitokset totesivat, että toimia on vahvistettava, jotta Suomi varmasti saavuttaa ilmastotavoitteensa.

HS:n tietojen mukaan uusia päästövähennyksiä on tarkoitus kohdistaa ennen kaikkea maatalouteen.

Usean hallituslähteen mukaan päätökset eivät sisällä polttoaineiden hintojen korotuksia tai muutakaan akuutteja toimia, jotka näkyisivät ainakaan nopeasti kansalaisten kukkarossa.

Lue lisää: HS:n tiedot: Hallitus lähellä sopua uusista ilmastotoimista, uusia päästövähennyksiä kohdistetaan erityisesti maatalouteen

Lue lisää: Ilmastopaneeli julkisti arvionsa hallituksen toimien riittävyydestä – Markku Ollikainen: Hiilineutraalius­polulla ollaan, mutta lisä­vähennyksiä tarvitaan jopa miljoonan tonnin verran

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat