Keskustan Hanna Kosonen kertoo kannattavansa Nato-jäsenyyttä

Kososen mukaan muut turvallisuusratkaisut eivät olisi riittäviä.

Kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk)

17.3. 17:21 | Päivitetty 17.3. 17:46

Keskustan kansanedustaja, entinen tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen kertoo Twitterissä muuttaneensa Nato-kantaansa. Aiemmin puolustusliiton jäsenyyttä vastustanut Kosonen katsoo nyt, että Suomen tulisi liittyä Natoon.

Kososen mukaan muut turvallisuusratkaisut eivät olisi riittäviä.

”Natoon tulisi liittyä rauhan, vapauden ja hyvän elämän tähden, itsenäisen ja turvallisen kotimaamme tähden, koska yksin emme saa jäädä. En pysty muuta ratkaisua Suomen turvallisuuden takaamiseksi perustelemaan yhtä aukottomasti”, hän perustelee.

Keskiviikkona myös keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kertoi kannattavansa Suomen Nato-jäsenyyttä.

”Ei ole mitään skenaariota, jossa välit Venäjään normalisoituisivat nopeasti. Maata johtavat sarjavalehtelijat ja sotarikolliset, joiden sanaan ei voi yhtään luottaa”, hän perusteli.

”Ukrainan sota taas on osoittanut, että Nato ei lähetä joukkoja maihin, jotka seisovat ovenraossa. Meidän kannattaa toimia piakkoin jäsenyyden kanssa, sillä Venäjä on nyt heikentynyt ja kiinni Ukrainassa vielä pitkään. Mikäli Venäjän annetaan tästä vahvistua, menee natoikkunamme taas kiinni.”

Nato-jäsenyyden kannatus on lisääntynyt Suomessa huomattavasti sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta. Se pani myös Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan uusiksi.

Hallitus on aloittanut ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa käsittelevän selonteon valmistelun. Selonteko on määrä antaa eduskunnalle huhtikuun alussa.

Myös monet puolueet, keskusta mukaan lukien, ovat ryhtyneet pohtimaan uusiksi kantaansa Nato-jäsenyyteen.

Lue lisää: Olisiko Suomen tie Natoon läpi­huutojuttu? Jäsenyyden jarruna saattaa seistä yksi sotilasliiton vahvimmista maista

Lue lisää: Sdp:n Kimmo Kiljunen: On olemassa ”hirvittävä vaara”, että Suomen Nato-hakemus nyt laajentaisi Ukrainan sotaa

Lue lisää: Nato-jäsenyys ei toisi Suomelle turvaa, uskoo vasemmistoliiton ryhmänjohtaja Jussi Saramo

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat