Yle: Jari Leppä luopuu vaalien jälkeen poliittisesta urastaan, kertoo kallistuneensa yhä enemmän Nato-jäsenyyden kannalle

Jari Leppä kertoo Ylelle, että hän on kallistunut yhä enemmän Nato-jäsenyyden hakemisen kannalle, mutta ei ole vielä lyönyt kantaansa lukkoon lopullisesti.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk)

18.3. 15:57

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk) ei aio asettua ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa, hän kertoo Ylelle.

Leppä on ollut kansanedustajana vuodesta 1999.

”Se on pitkä rupeama. Sen ajan olen ollut pois kotoa ja perheen piiristä. Samalla kotijoukot ja vaimo päällimmäisenä ovat joutuneet kantamaan siitä suuren vastuun. Olen ajatellut, että yhdelle miehelle tämä riittää ja nyt on sitten aika seuraavien”, hän sanoo Ylelle.

Leppä kertoo Ylelle myös, että hän on kallistunut yhä enemmän Nato-jäsenyyden hakemisen kannalle, mutta ei ole vielä lyönyt kantaansa lukkoon lopullisesti.

”Itselläni tämä ponnistelu on tällä hetkellä meneillään. Yhä enemmän Naton suuntaan olen katsonut, kuten koko kansakin. Lopullista kantaa en ole lukkoon lyönyt. Pitää huolella käydä läpi erilaiset vaikutukset mitä jäsenyydellä on.”

Nato-jäsenyyden kannatus on lisääntynyt Suomessa huomattavasti sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta. Se pani myös Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan uusiksi.

Hallitus on aloittanut ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa käsittelevän selonteon valmistelun. Selonteko on määrä antaa eduskunnalle huhtikuun alussa.

Myös monet puolueet, keskusta mukaan lukien, ovat ryhtyneet pohtimaan uusiksi kantaansa Nato-jäsenyyteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat