Presidentin kanslia ja Niinistö itse korjailivat Financial Timesin kohua herättänyttä otsikkoa: ”Puuttuu yksi sana”

Niinistön mukaan Suomen turvallisuuspoliittiset ratkaisut eivät liity tämän hetkiseen Euroopan turvallisuustilanteen eskaloitumisen riskiin.

Presidentti Sauli Niinistö lehdistötilaisuudessa Suomen Lontoon-suurlähetystössä viime viikolla.

20.3. 10:45 | Päivitetty 20.3. 12:02

Presidentti Sauli Niinistö pohtii Suomen turvallisuuspoliittisia vaihtoehtoja sunnuntaina talouslehti Financial Timesin (FT) haastattelussa. Lehti otsikoi Niinistön varoittavan, että Suomen liittyminen Natoon tarkoittaisi riskiä turvallisuustilanteen eskaloitumisesta Euroopassa.

Tasavallan presidentin kanslia kuitenkin korjasi Niinistön sanoneen tarkalleen ottaen, että Euroopan tilanteen eskaloitumisen riski on erillään maan turvallisuusratkaisuja koskevista pohdinnoista.

Myös presidentin oma Twitter-tili kommentoi FT:n otsikkoa. Niinistön mukaan lehti oli unohtanut otsikosta not-sanan.

FT:n mukaan Niinistö sanoi, että Suomen turvallisuuspoliittiset vaihtoehdot ovat joko Natoon liittyminen tai puolustusyhteistyön syventäminen Yhdysvaltain ja Ruotsin kanssa.

”Lähtökohta on, että tutkimme nyt jotain muuta vaihtoehtoa kuin nykytilanteen jatkamista”, Niinistö sanoi.

Myöhemmin sunnuntaina Financial Times oli muuttanut otsikkoaan muotoon ”Natoon liittymistä pohtiva Suomi varoittaa turvallisuustilanteen eskaloitumisesta Euroopassa”.

Presidentin mukaan kaikkien pohdintojen otsikko on Suomen turvallisuus.

”Kaikkien näiden vaihtoehtojen etu on, että turvallisuutemme paranee. Tai me varmistamme, että vakautemme säilyy ja pystymme varmistamaan, että elämme turvallisessa ympäristössä”, Niinistö sanoi lehden mukaan.

Niinistö kommentoi myös kansalaisten Nato-kannatuksen nopeaa kasvua. Ylen tuoreen kyselyn mukaan 62 prosenttia suomalaisista kannattaa Natoon liittymistä. Jos valtiojohto kannattaisi liittymistä, vielä suurempi osa kansasta olisi liittymisen takana.

”Ymmärrän erittäin hyvin, että esimerkiksi Natoon liittyminen voi herättää ajatuksen, että huolemme ovat ohi. Mutta kaikkiin vaihtoehtoihin liittyy riskejä, jotka meidän täytyy tunnistaa – – Tällä hetkellä suuri riski on Euroopan tilanteen eskaloituminen”, Niinistö sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat