Uutissuomalainen: EU-komissaari Jutta Urpilainen uskoo Suomen liittyvän Natoon

Urpilainen ei kuitenkaan avaa Uutissuomalaisen haastattelussa henkilökohtaista Nato-kantaansa.

EU-komissaari Jutta Urpilainen sanoo pitävänsä tietä kohti Natoa loogisena, koska Suomessa on pitkään ollut käynnissä liittoutuminen osaksi läntistä yhteisöä.

23.3. 8:31

EU-komissaari ja Sdp:n entinen puheenjohtaja Jutta Urpilainen pitää todennäköisenä, että Suomi liittyy puolustusliitto Naton jäseneksi. Urpilainen kertoo arviostaan tänään julkaistussa Uutissuomalaisen haastattelussa.

Urpilainen sanoo pitävänsä tietä kohti Natoa loogisena, koska Suomessa on pitkään ollut käynnissä liittoutuminen osaksi läntistä yhteisöä. Omaa Nato-kantaansa Urpilainen ei kuitenkaan haastattelussa avaa.

”Oma roolini komission jäsenenä asettaa rajansa Suomen Nato-jäsenyyden arvioinnille”, Urpilainen sanoo Uutissuomalaiselle.

”Suomalaisena ajattelen, että Suomessa on tärkeää tehdä nyt kokonaisharkinta tilanteessa, jossa turvallisuusympäristö on muuttunut Ukrainan sodan myötä.”

Urpilaisen mukaan kansalaismielipiteen nopea muutos Nato-myönteisemmäksi vaikuttaa Suomen valtiojohdon ja eduskunnan Nato-pohdintaan.

”En kuitenkaan mielelläni anna neuvoja, koska minulla on oma roolini ja kansallisilla päätöksentekijöillä on oma roolinsa”, Urpilainen painottaa.

Urpilaisen mukaan myös EU:ssa ollaan kiinnostuneita Suomen seuraavista turvallisuuspoliittisista ratkaisuista.

”Kollegat ovat noteeranneet mielipidemuutoksen, joka Suomessa on tapahtunut Venäjän hyökkäyksen jälkeen”, Urpilainen sanoo Uutissuomalaisen mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat