Uutissuomalainen: Valtiovarainministeri Saarikko ei sulje pois ylimääräisiä etuuskorotuksia

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas) ja Sdp:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen ovat esittäneet ylimääräistä indeksitarkistusta valtion vastaantulona hintojen nousuun.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko Veronmaksajain Keskusliiton Vero2022-tapahtumassa Helsingissä 16. maaliskuuta 2022.

25.3. 11:48

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) ei sulje pois sitä, että hallitus päättäisi kevään lisätalousarviossa ylimääräisestä indeksikorotuksesta pienimpiin eläkkeisiin ja sosiaaliturvaetuuksiin.

”Tätä vaihtoehtoa pitää arvioida osana lisätalousarvion päätöskokonaisuutta toukokuussa tai mahdollisten äkillisten tarpeiden takia jo aiemmin”, Saarikko sanoi perjantaina Uutissuomalaisen haastattelussa.

Hallituspuolueiden edustajista sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas.) ja SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen ovat esittäneet ylimääräistä indeksitarkistusta valtion vastaantulona hintojen nousuun.

Lue lisää: Vasemmistoliiton Sarkkinen: Hintojen nousua korvattava sosiaali­tukien yli­määräisellä korotuksella

Saarikko korostaa, ettei kuittaa ylimääräisiä indeksikorotuksia tässä vaiheessa. Hänen mukaansa on vielä liian aikaista arvioida, kuinka pysyvästä ilmiöstä kiihtyneessä inflaatiossa on kyse.

”Valtion mahdollisia tukitoimia on syytä säädellä tarkasti sen mukaan, miten inflaatio kehittyy”, Saarikko sanoo Uutissuomalaiselle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat