Islanti tukisi Suomen Nato-jäsenyyttä, sanoo ulkoministeri Gylfadóttir – Tiedotus­tilaisuus katsottavissa kokonaisuudessaan

Ulkoministeri Pekka Haaviston lisäksi Islannin ulkoministeri Þórdís Kolbrún R. Gylfadóttir tapaa Suomen vierailullaan tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja eduskunnan puhemies Matti Vanhasen.

29.3. 11:56 | Päivitetty 29.3. 14:26

Islanti tukisi Suomen Nato-jäsenyyttä, mikäli Suomi päättäisi sitä hakea, sanoi Islannin ulkoministeri Þórdís Kolbrún R. Gylfadóttir tiedotustilaisuudessa tiistaina.

Gylfadóttir ei osannut tiedotustilaisuudessa sanoa, millaisella aikataululla päätös voitaisiin Islannissa tehdä, mutta hän vakuutti maansa tukevan Naton avointen ovien periaatetta.

Nato päättää uusista jäsenistä yksimielisesti. Suomen mahdollinen liittyminen Natoon vaatisi hyväksyntää jokaisessa yksittäisessä Nato-jäsenmaassa. Esimerkiksi Latvia ja Viro ovat kertoneet, että maat voisivat hyväksyä Suomen jäsenhakemuksen välittömästi, mikäli Suomi sellaisen päättäisi jättää.

Gylfadóttir on parhaillaan kaksipäiväisellä vierailulla Suomessa.

Vierailunsa aikana Gylfadóttir tapasi ulkoministeri Pekka Haaviston, jonka kanssa hän keskusteli muun muassa ajankohtaisista ulko- ja turvallisuuspoliittisista aiheista sekä Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan.

Haaviston lisäksi Gylfadóttir tapaa vierailullaan tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja eduskunnan puhemies Matti Vanhasen.

Myös Niinistön kanssa Gylfadóttir keskustelee Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan ja sen vaikutuksista.

”Tulemme varmasti puhumaan Ukrainan tilanteesta ja siitä, miten se on muuttanut Euroopan turvallisuustilannetta perustavanlaatuisesti, sekä siitä, mitä se tarkoittaa Pohjoismaille, Islannille, Suomelle ja Euroopalle”, Gylfadóttir kertoi tiistain tiedotustilaisuudessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat