Valtaosa hyvinvointi­alueiden valtuutetuista ja vara­valtuutetuista teki vaali­rahoitus­ilmoituksensa ajoissa – ilmoitus puuttuu vielä 104:ltä

Aluevaalien vaalirahoitus oli yhteensä noin 4,56 miljoonaa euroa.

Tammikuussa pidetyissä aluevaaleissa valittiin yhteensä 2 785 valtuutettua ja varavaltuutettua 21 uuden hyvinvointialueen aluevaltuustoihin.

29.3. 7:30

Valtaosa hyvinvointialueiden valtuutetuista ja varavaltuutetuista teki vaalirahoitusilmoituksensa ajoissa, kertoo Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV). Eilen oli viimeinen päivä jättää ilmoitus.

Kaikkiaan 96 prosenttia valtuutetuista ja varavaltuutetuista teki ilmoituksen ajallaan. 104 valtuutettua tai varavaltuutettua ei tehnyt ajoissa ilmoitusta vaalirahoituksestaan.

Aluevaalit pidettiin tammikuussa. Vaaleissa valittiin yhteensä 2 785 valtuutettua ja varavaltuutettua 21 uuden hyvinvointialueen aluevaltuustoihin. Hyvinvointialueet vastaavat ensi vuoden alusta alkaen sosiaalihuollon, terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisestä.

VTV:n tämänhetkisen tiedon mukaan aluevaalien vaalirahoitus oli yhteensä noin 4,56 miljoonaa euroa. Luku täsmentyy, kun kaikki ilmoitukset on vastaanotettu.

Määräaikaan mennessä palautettujen rahoitusilmoitusten mukaan aluevaalien suurin kampanja oli kooltaan 35 893,82 euroa ja pienin 0 euroa, VTV kertoo. Suurin kampanja toteutettiin Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella.

Lain mukaan aluevaaleissa valittujen sekä varasijalle päässeiden on toimitettava vaalirahoitusilmoitus VTV:lle kahden kuukauden kuluessa siitä, kun vaalien tulos on vahvistettu.

VTV:n vaalirahoitusvalvonta on yhteydessä niihin, jotka eivät vielä ole palauttaneet ilmoitustaan. Jos ilmoitusta ei kehotuksista huolimatta palauteta, alkaa uhkasakkoprosessi haastemiesten avustuksella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat