Perus­suomalaisten edus­kunta­ryhmä kannattaa Nato-jäsenyyden edistämistä

Puolueen johtohahmot ovat jo aiemmin kertoneet kannattavansa Suomen jäsenyyden edistämistä.

31.3. 12:11 | Päivitetty 31.3. 16:23

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kannattaa Nato-jäsenyyden edistämistä, kertoo eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kokoontui eduskuntatalolla torstaina. Asiasta äänestettiin ryhmässä: edustajista 29 kannatti, kolme vastusti, neljä vastasi tyhjää ja kaksi oli poissa.

Kyse on siis nimenomaan eduskuntaryhmän linjauksesta, ei koko puolueen virallisesta kannasta. Kanta ohjaa ryhmän toimintaa muun muassa eduskunnan valiokunnissa. Tämän jälkeen asiaa käsitellään eri puolue-elimissä.

Virallisen kannan puolue ottaa Suomen Nato-jäsenyyteen puheenjohtaja Riikka Purran mukaan puoluevaltuuston kokouksessa, joka järjestetään huhtikuun lopussa.

”Sieltä todennäköisesti tällainen päätös tulee, mutta puoluehallituskin asiaa on jo käsitellyt ja tulee varmasti tiedottamaan sitten, kun se on ajankohtaista”, Purra sanoi toimittajille eduskunnassa.

Hän kertoi, että jos eduskunta äänestää Nato-jäsenyydestä, asiassa sallitaan oma mielipide ryhmän jäsenille.

Purra itse kertoi tiistaina kääntyneensä sotilasliiton jäsenyyden hakemisen kannalle. Myönteisen Nato-kantansa ovat kertoneet perussuomalaisista myös esimerkiksi puolueen entinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tavio. Tavio kertoi jo keskiviikkona, että eduskuntaryhmällä on valmius päättää kannastaan.

Puheenjohtaja kääntyi itse jäsenyyden hakemisen kannalle Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Nato-jäsenyys ennaltaehkäisisi mahdollista hyökkäystä Suomeen, Purra uskoo.

”En näe Nato-jäsenyyttä ongelmiemme automaattisena poispyyhkijänä vaan tavoiteltavana osana Suomen turvallisuus- ja puolustuspoliittista palettia. Kyse on Ukrainasta, mutta jokainen tietää, että kyse voisi olla myös Suomesta”, hän perusteli tiedotteessaan tiistaina.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat