Lakkovaroitus nyt myös yksityiselle opetusalalle

Huhtikuun 19. päivä alkava lakko koskisi 15:tä Helsingin yksityiskoulua.

Lakko koskisi muun muassa Töölön yhteiskoulua Helsingissä.

4.4. 12:05

Maanantaina saatiin uusi lakkovaroitus, joka nyt koskee yksityistä opetusalaa ja yksityisiä aikuiskoulutuskeskuksia. Viikon lakko alkaa 19. huhtikuuta, ellei sopua sitä ennen löydy.

Lakkovaroituksen antoivat Opetusalan ammattijärjestö OAJ, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja ammattiliitto Jyty.

Palkansaajajärjestöjen vastapuoli yksityisen opetusalan neuvotteluissa on Elinkeinoelämän keskusliittoon kuuluva Sivistystyönantajat Sivista.

Helsingissä lakko koskee 15:tä koulua. Ne ovat Apollon yhteiskoulu, Helsingin englantilainen koulu, Helsingin Saksalainen Koulu, Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu, Helsingin Uusi yhteiskoulu, Helsingin yhteislyseo, Herttoniemen yhteiskoulu, International School of Helsinki, Kulosaaren yhteiskoulu, Lauttasaaren yhteiskoulu, Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio, Munkkiniemen yhteiskoulu, Oulunkylän yhteiskoulu, Pohjois-Haagan yhteiskoulu ja Töölön yhteiskoulu.

Lakon piiriin kuuluvat myös rehtorit. Lakon piirissä on noin 750 OAJ:n jäsentä.

OAJ kertoo tiedotteessa saaneensa paljon viestejä työnantajien yrityksistä murtaa opettajien lakko-oikeutta.

Työnantajat ovat tehneet listoja muun muassa rehtoreiden ja päiväkodin johtajien lakkoon liittymisistä.

”Sekä työtaisteluun osallistuminen että ammattijärjestön jäsenyys ovat jokaisen henkilökohtaisia asioita ja laillisia oikeuksia, joita työnantaja ei saa selvittää etukäteen”, OAJ tähdentää.

Työtaistelu ajoittuu samaan aikaan kuin koko kunta-alaa koskeva Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön Jukon ja Julkisen alan unionin Jaun julistamia lakonuhka pääkaupunkiseudulla.

Tämä jo aiemmin ilmoitettu lakko koskee Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisten kaupunkeja. Lakko vaikuttaisi muun muassa päiväkoteihin, kouluihin ja terveydenhuoltoon.

Nämäkin lakot ovat alkamassa tiistaina 19. huhtikuuta ja jatkuisivat 25. huhtikuuta asti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat