Presidentti ja puoluejohtajat: Suomen turvallisuudesta on huolehdittava ”vakain tuumin ja yhdessä”

Lausunnossa tuomittiin Ukrainassa tehdyt sotarikokset ja vaadittiin niiden tutkimista ja syyllisten saattamista vastuuseen.

Presidentti Sauli Niinistö tapasi maanantaina puolueiden puheenjohtajia.

4.4. 15:13

Presidentti Sauli Niinistö tapasi maanantaina eduskuntaan valittujen puolueiden puheenjohtajia. Aiheena oli Ukrainan sota ja Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka. Suomi on parhaillaan pohtimassa, hakeeko se sotilasliitto Naton jäsenyyttä.

Tapaamisen jälkeen presidentti ja puoluejohtajat julkaisivat yhteisen lausunnon, jonka mukaan Suomen turvallisuudesta on huolehdittava ”vakain tuumin ja yhdessä.”

”Kutsumme kaikki Suomessa asuvat ihmiset maamme turvallisuuden eteen tehtävään yhteiseen työhön mukaan. On kaikkien vastuulla välttää vihanpitoa ja vastakkainasettelua Suomessa.”

Lausunnossa myös tuomittiin Ukrainassa tehdyt sotarikokset ja vaadittiin niiden tutkimista ja syyllisten saattamista vastuuseen.

Ukrainan Butšassa viikonloppuna paljastuneet siviilien joukkomurhat ovat järkyttäneet maailmaa. Paikallisten viranomaisten mukaan ainakin 300 siviiliä löytyi joukkohaudoista sen jälkeen, kun Venäjän joukot vetäytyivät kaupungista.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat