Halla-aho vaatii raskaita aseita Ukrainalle ja Venäjän murskaamista sotilaallisesti Ukrainassa

Jussi Halla-ahon Twitter-päivityksen mukaan Venäjän valtion hallitsema media on tehnyt selväksi, että venäläiset suunnittelivat kansanmurhaa Ukrainassa.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho vaatii Ukrainalle raskaita aseita.

6.4. 13:04 | Päivitetty 6.4. 18:00

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps) vaatii Twitterissä raskaita aseita Ukrainalle ja Venäjän murskaamista sotilaallisesti.

Halla-aho kirjoittaa englanninkielisessä päivityksessään, että ”sotilaallinen tappio on ainoa realistinen tapa kaataa [Vladimir] Putin Venäjällä”.

Hänen mukaansa Venäjä on voitettava sotilaallisesti myös Ukrainan itä- ja eteläosissa.

”Vaihtoehto ei ole asia, jonka kanssa haluamme elää. Ukraina tarvitsee raskaita aseita ja pitkän kantaman aseita juuri nyt”, Halla-aho kirjoittaa.

Halla-ahon Twitter-päivityksen mukaan Venäjän valtion hallitsema media on tehnyt selväksi, että venäläiset suunnittelivat kansanmurhaa Ukrainassa. Halla-aho kirjoittaa, ettei kyse ole vain valloitussodasta vaan tuhoamissodasta. Tavoitteena on hänen mukaansa ukrainalaisten kulttuurinen ja fyysinen tuhoaminen.

”Jos Ukraina olisi antautunut, katsoisimme nyt teollisen mittakaavan joukkomurhaa. Sitä venäläiset olivat suunnitelleet”, Halla-aho kirjoittaa ja jatkaa, että rauha Putinin kanssa, merkitsisi enemmän – ei vähemmän – kuolleita.

Halla-ahon Ukrainan sotaa liittyvät puheet kuohuttivat maaliskuussa, kun hän sanoi HS:lle uskovansa, että lännen sotilaallinen väliintulo on ennen pitkää vääjäämätön, ja että tästä syystä se olisi parempi tehdä ennemmin kuin myöhemmin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat