Kokoomus ja ruotsalainen sisarpuolue haluavat Suomen ja Ruotsin Nato-hakemukset sisään kevään aikana

Puolueet perustivat myös yhteisen Nato-työryhmän.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo, että jo virallisen hakijamaan status on turvallisuutta vahvistava signaali.

7.4. 12:11

Kokoomuksen ja sen ruotsalaisen sisarpuolueen puheenjohtajat esittävät Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenhakemusten jättämistä mahdollisimman pian, jo tämän kevään aikana.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja Ruotsin maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson puhuivat asiasta kokoomuksen pohjoismaisten sisarpuolueiden puheenjohtajakokouksessa Tukholmassa.

Orpon ja Kristerssonin mielestä hakemukset pitäisi laittaa sisään niin ripeästi, että Suomi ja Ruotsi saisivat virallisen hakijamaan aseman 29.–30. kesäkuuta Madridissa pidettävään Nato-huippukokoukseen mennessä.

”Virallisen hakijamaan status on turvallisuutta vahvistava signaali jo itsessään. Tästä seuraava vaihe on Naton jäsenmaiden parlamenttien ratifiointi, jota pohjustamme diplomaattisella ja poliittisella tasolla”, Orpo sanoo tiedotteessa.

Puolueet perustivat kokouksessaan myös yhteisen Nato-työryhmän, jonka tehtävä on muun muassa edistää maiden Nato-jäsenhakemuksia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat