Suomi lähetti kaksi ambulanssia Ukrainaan ja lääkinnällisiä tarvikkeita Moldovaan

Suomi on lähettänyt Ukrainan ja lähialueiden materiaaliavun lisäksi myös asiantuntijoita Puolaan ja Slovakiaan tukemaan EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta tulevan avun koordinointia.

Sisäministeri Krista Mikkonen Helsingissä 13. huhtikuuta.

22.4. 13:55

Suomesta on lähetetty kaksi ambulanssia ja pelastustoimen tarvikkeita Ukrainaan ja lääkinnällisiä tarvikkeita Moldovaan, sisäministeriö kertoi perjantaina tiedotteessa.

Ambulanssit ja tarvikkeet lähetettiin 14. huhtikuuta. Lisäksi Ukrainaan toimitettiin Suomesta lääkelahjoitus.

”Avuntarve Ukrainan kriisissä ja lähialueilla ei ole lakannut, vaan erilaista siviilimateriaaliapua kaivataan kipeästi vielä pitkään. Suomi jatkaa aktiivisesti avunantoa”, sisäministeri Krista Mikkonen (vihr) totesi tiedotteessa.

”Viimeisimpään avustuslähetykseen on koottu kipeästi kaivattuja lääkinnällisiä tarvikkeita sekä ambulansseja ja pelastustoimen materiaalia. Avustusten kokoaminen ei onnistuisi ilman eri toimijoiden vahvaa auttamishalua ja hyvää yhteistyötä, mistä suuri kiitos”, Mikkonen jatkoi.

Suomi on lähettänyt Ukrainan ja lähialueiden materiaaliavun lisäksi myös asiantuntijoita Puolaan ja Slovakiaan tukemaan EU:n pelastus­palvelu­mekanismin kautta tulevan avun koordinointia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat