Korona­tautia sairastava presidentti Niinistö jäämässä yöksi sairaalaan

Presidentin kerrotaan voivan kohtuullisen hyvin.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili Porvoossa 10. maaliskuuta.

26.4. 14:57 | Päivitetty 26.4. 23:22

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on jäämässä tiistain ja keskiviikon väliseksi yöksi sairaalaan.

Presidentin viestintäpäällikkö Jouni Mölsä kertoi STT:lle tiistai-iltana noin kello 22.30, että Niinistö oli edelleen sairaalassa ja voi kohtuullisen hyvin. Mölsä oletti presidentin jäävän myös yöksi sairaalaan. Aiemmin asiasta uutisoi Iltalehti.

Tasavallan presidentin kanslia tiedotti tiistaina, että Niinistö on sairaalatutkimuksissa pitkittyneiden koronavirusoireiden vuoksi. Kanslian mukaan presidentti jatkaa työskentelyä etänä.

Niinistön sairastumisesta kerrottiin viime tiistaina, 19. huhtikuuta.

Aiemmin tiistaina presidentti kertoi jättävänsä väliin kansallisen veteraanipäivän juhlallisuudet koronavirustartunnan vuoksi. Kansallista veteraanipäivää vietetään 27. huhtikuuta.

Presidentin tartunnan vuoksi siirtyivät jo aiemmin muun muassa hänen vierailunsa Norjaan sekä presidentin ja opetusministerin koululaisten kyselytunti.

Niinistö, 73, kuuluu koronavirustaudin riskiryhmään. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan riskiryhmänä pidetään erityisesti 70 vuotta täyttäneitä.

Niinistö on osallistunut viime kuukausina aktiivisesti keskusteluun ja päätöksentekoon koskien Suomen turvallisuuspoliittista tilannetta, muun muassa mahdollista Nato-jäsenyyttä.

Päätöksen Suomen Natoon hakemisesta tekee tasavallan presidentin johtama hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta tp-utva.

HS:n tietojen mukaan Suomi ilmoittaa Nato-hakemuksestaan toukokuun puolenvälin jälkeen, mutta ei ennen sitä. Niinistö sanoi HS:n haastattelussa jo 12. huhtikuuta, että Nato-päätös tehdään ennen kesää.

Myös Suomen ja Ruotsin kesken keskustellaan Nato-prosessista lähes päivittäin, ja on mahdollista, että maiden Nato-päätös tehdään samaan tai varsin samaan aikaan.

Niinistön on määrä matkustaa valtiovierailulle Ruotsiin 17.–18. toukokuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat