Presidentti Niinistö oli sairaalassa kaksi yötä – asiasta tiedotettiin vasta lähes vuorokausi sairaalaan menon jälkeen

Presidentti otettiin sairaalaan maanantaina iltapäivällä, mutta asiasta kerrottiin julkisuuteen vasta tiistaina.

Presidentti Sauli Niinistö vietti tällä viikolla kaksi yötä Meilahden sairaalassa.

28.4. 12:59 | Päivitetty 28.4. 15:48

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön sairaalaan joutumisesta kerrottiin julkisuuteen vasta sairaalaan saapumista seuraavana päivänä. Hän vietti sairaalassa kaksi yötä.

HS:n hankkimien tietojen mukaan Niinistö saapui sairaalaan Meilahteen maanantaina kello 15.55. Presidentin kanslia kertoi tiedotteella presidentin sairaalaan joutumisesta vasta lähes vuorokausi tämän jälkeen tiistaina. Tiedotteesta jäi käsitys, että hän olisi saapunut sairaalaan tiistaina.

Tasavallan presidentin viestintäpäällikkö Jouni Mölsä, miksi Niinistön sairaalakäynnistä ei tiedotettu aikaisemmin?

”Maanantai-iltana oli epäselvää, jatkuuko sairaalassa olo seuraavan aamun jälkeen. Sairaalassa olosta päätettiin tiedottaa joko sen päättymisestä tai sen jatkumisesta. Nyt siis tiedotettiin siitä, että sairaalassa olo venyi.”

Mölsän mukaan sairaalassa olosta kerrottiin pääministerin kansliaan maanantaina illalla.

Mölsä kertoo, että tutkimuksia jatkettiin tiistaina ja tasavallan presidentin kanslia tiedotti siitä kello 14.51.

”Tässä vaiheessa ei tiedossa ollut, että presidentti jää sairaalaan myös toiseksi yöksi. Se, että presidentti jää sairaalaan vahvistettiin muun muassa Suomen Tietotoimistolle ja joillekin muille tiedotusvälineille, tiistaina illalla viimeisen kerran noin 22.30 aikaan.”

Mölsän mukaan tiedotuspäätökset asiassa teki hän tasavallan presidentin kansliassa käytyjen yhteisten keskustelujen jälkeen.

Mikä on tiedotuskäytäntö presidentin sairastuttua?

”Tässä tapauksessa tiedotettiin heti kun asian laita selkeni. Presidentti on itse avoimesti kertonut muun muassa lonkkaleikkauksestaan. Muutoin on annettu asianmukainen vuosiselvitys.”

Presidentin kanslian tiistaina lähettämän tiedotteen mukaan Niinistö oli ”pitkittyneiden koronaoireiden vuoksi tutkimuksissa sairaalassa. Tasavallan presidentin vointi on kohtuullisen hyvä. Hän jatkaa työskentelyä etänä”.

Niinistö palasi Meilahdesta Mäntyniemeen vietettyään sairaalassa kaksi yötä keskiviikkona kello 12.20.

Presidentti kertoi yhteisöpalvelu Facebookissa olleensa vajaat pari vuorokautta Meilahdessa ja kiitteli sairaalan henkilökuntaa hyvästä hoidosta.

Presidentin koronavirustartunnasta kerrottiin jo viime viikon tiistaina. Tieto hänen sairaalaan joutumisesta levisi tällä viikolla myös ulkomaisiin viestimiin.

Tasavallan presidentin kanslia tiedotti keskiviikkona iltapäivällä, että Niinistön vointi on nyt hyvä ja hän jatkaa työskentelyä etänä.

Niinistö puhui torstaina puhelimessa Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa, Niinistö kertoi Twitterissä.

Keskustelunaiheena oli Suomen mahdollinen Nato-jäsenyys. Päätöstä Suomen hakeutumisesta Natoon odotetaan kevään aikana.

Lue lisää: Naton Stoltenberg soitti presidentti Niinistölle – Niinistön mukaan Stoltenberg antoi ”vahvan tukensa Suomen valinnalle”

Lue lisää: HS:n tiedot: Suomen Nato-hakemus­päätös tehdään touko­kuun puolen­välin jälkeen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat