Kansain­välisen politiikan professori Tuomas Forsberg ja kokoomuksen Petteri Orpo puhuivat Natosta, tallenne katsottavissa

Suomen odotetaan hakevan Nato-jäsenyyttä toukokuun puolivälissä.

3.5. 15:48 | Päivitetty 3.5. 18:39

Miksi Suomi kääntyi Natoon?

Kansainvälisen politiikan professori ja Helsingin yliopiston tutkijakollegiumin johtaja Tuomas Forsberg käsitteli tätä kysymystä tiistaina Suomen Atlantti-seuran puhetilaisuudessa tiistaina.

Tallenne tilaisuudesta on katsottavissa tämän artikkelin alussa.

Forsbergin lisäksi tilaisuudessa puhui kokoomuksen puheenjohtaja ja eduskunnan puolustus­valiokunnan puheenjohtaja Petteri Orpo.

Puhetilaisuus järjestettiin Atlantti-seuran kevätkokouksen yhteydessä. Pääministeri Sanna Marinin (sd) oli myös määrä puhua kokouksessa, mutta hänen osallistumisensa peruuntui valtiovierailun vuoksi. Marin on parhaillaan Saksassa yhdessä Ruotsin pääministerin Magdalena Anderssonin kanssa. Vierailun keskiössä on niin ikään Suomen mahdollinen Nato-jäsenyys.

Suomen Atlantti-seura on poliittisesti riippumaton kansalaisjärjestö, joka pyrkii edistämään transatlanttista ulko- ja turvallisuuspoliittista keskustelua, tutkimusta ja koulutusta Suomessa.

Suomen odotetaan hakevan Nato-jäsenyyttä toukokuun puolenvälin paikkeilla. HS:n tietojen mukaan virallisesti asiasta päättää presidentin ja hallituksen yhteinen ministerivaliokunta (tp-utva) mitä todennäköisimmin joko 15. tai 16. toukokuuta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat