Kunta-ala on saamassa himoitsemansa palkkaohjelman, mutta hoitajat voivat tehdä ensi viikolla kovan ratkaisun

Muille kunta-alan järjestöille tavoiteltua pienempikin palkkaohjelma olisi voitto, mutta hoitajaliitot eivät välttämättä tyydy kompromissiin, kirjoittaa HS:n politiikan toimittaja Teemu Muhonen analyysissaan.

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ja Superin puheenjohtaja Silja Paavola osallistuivat mielenilmaisuun hoitajien palkkauksen ja työolojen kohentamiseksi huhtikuun alussa Helsingissä.

7.5. 2:00 | Päivitetty 7.5. 6:56

Kunta-alan työkiistaa ratkova sovittelulautakunta antaa sovintoehdotuksensa ensi viikon tiistaina, kertoi lautakunnan puheenjohtaja Elina Pylkkänen perjantaina. Ehdotuksen sisällön tietävät toistaiseksi korkeintaan lautakunnan jäsenet, mutta yksi asia näyttää selvältä: kunta-ala on saamassa jonkinlaisen palkkaohjelman.

Kuntien työntekijät ovat laajoilla lakoilla vaatineet usean vuoden mittaista ohjelmaa, jossa heidän palkkojaan korotettaisiin vuosittain enemmän kuin yksityisen sektorin ja valtion työntekijöiden. Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT taas on katsonut, että palkkaohjelma vaarantaisi julkisen talouden kestävyyden.

Poikkeuksellisen vaikeaa kiistaa ratkomaan asetettu sovittelulautakunta ei vapun alla pystynyt antamaan sovintoehdotusta, koska osapuolet olivat niin kaukana toisistaan.

Sovintoehdotuksen syntyminen tarkoittaa, että liikettä on tapahtunut. Lautakunta nimittäin tuskin antaisi esitystä, joka ei sisällä lainkaan palkkaohjelmaa. Sellaisen ehdotuksen edellytykset menestyä olisivat olemattomat. Ensi viikolla kyse onkin todennäköisesti siitä, kelpaako ehdotettava palkkaohjelma kaikille kuntien ammattiryhmille.

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen on virittänyt jäsenistön odotukset korkeiksi. Tämä neuvottelukierros on Rytköselle ja hoitajille erittäin tärkeä.

Kuinka paljon hoitajaliitot ovat valmiita joustamaan tavoitteistaan?

Avainasemassa ovat hoitajat. Hoitajaliitot ovat Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkösen johdolla vaatineet viiden vuoden "pelastusohjelmaa”, jossa palkkoja korotettaisiin yleisten palkankorotusten päälle vuosittain 3,6 prosenttia. Näin tuntuvaa palkkaohjelmaa sovittelulautakunta ei missään nimessä tule ehdottamaan. Kuinka paljon hoitajaliitot ovat valmiita joustamaan kovista tavoitteistaan?

Kuntien muut ammattiryhmät kuten perusopetuksen opettajat, varhaiskasvatuksen opettajat, linja-autonkuljettajat ja kirjastojen työntekijät sekä niitä edustavat liitot ovat todennäköisesti tyytyväisiä pienempäänkin palkkaohjelmaan. Ei ole ollut lainkaan itsestään selvää, että edes lakkoilemalla kuntien työntekijät saavat yksityistä sektoria parempia palkankorotuksia tuleville vuosille.

Lisäksi esimerkiksi opettajat haluavat päästä sopimukseen: kesälomalla ei voi lakkoilla, ja ilman sopimusta ei tule palkankorotuksia. Myös työnantajapuoli haluaa sopimuksia työrauhan vuoksi. Todennäköisesti sovittelulautakunnan ehdotus on mitoitettu niin, että se on KT:n ja kuntien sekä valtion rahoituksesta päättävien poliitikkojen hyväksyttävissä.

JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine (edessä), KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen, Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima ja Superin puheenjohtaja Silja Paavola menossa sovittelulautakunnan koolle kutsumiin kunta-alan pääneuvotteluryhmän neuvotteluihin huhtikuussa.

Hoitajaliitot eivät kuitenkaan HS:n tietojen mukaan ole ainakaan toistaiseksi olleet valmiita joustamaan tavoitteistaan. Liitot ovat ilmoittaneet edistävänsä uhkaamaansa hoitajien joukkoirtisanoutumista, jos sovintoehdotus ei niiden mielestä nosta työvoimapulasta kärsivän alan palkkausta riittävästi.

Sovintoehdotus pakottaa Tehyn ja Superin toimimaan: niiden on joko hyväksyttävä kompromissi tai alkaa toden teolla valmistella joukkoirtisanoutumista.

Ei ole lainkaan selvää, että hoitajaliitot olisivat vielä valmiita taipumaan kompromissiin. Millariikka Rytkönen on toistuvasti korostanut, ettei heillä ole mitään kiirettä päästä ratkaisuun. Se on ainakin osin totta.

”Rytkönen on osoittanut olevansa valmis pelaamaan kovaa.”

Jos muita kunta-alan työntekijöitä edustavat järjestöt tekisivät sopimuksen työnantajien kanssa, myös hoitajaliittojen jäsenille tulisi niissä sovittuja tämän vuoden palkankorotuksia. Työpaikoilla ei voida erotella työntekijöitä järjestäytymisen mukaan.

Tehy ja Super saattavatkin tähdätä tilanteeseen, jossa muut kunta-alan järjestöt tekisivät sopimukset, mutta hoitajaliitot voisivat jäädä tarvittaessa kuukausiksi taistelemaan vieläkin paremmasta palkkaohjelmasta. Jos ne onnistuisivat sellaisen saamaan, suurella todennäköisyydellä muutkin työntekijäjärjestöt vaatisivat myöhemmin vastaavat korotukset itselleen. Tällaista tilannetta työnantajapuoli kavahtaa.

Muille kelpaavan sopimusehdotuksen hylkääminen olisi hoitajaliitolta kova ratkaisu, joka todennäköisesti huonontaisi Tehyn Rytkösen mainetta muiden järjestöjen silmissä entisestään. Rytkönen on kuitenkin osoittanut, ettei hän piittaa maineestaan ja on valmis pelaamaan kovaa saadakseen hoitajille näiden tavoittelemat tuntuvat palkankorotukset.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat