Ict-alan uusi lakko alkaa tänään, koskee muun muassa tele­operaattoreita

Pro jätti sunnuntaina lakkovaroituksen kahdesta uudesta kaksiviikkoisesta lakosta.

8.5. 19:27 | Päivitetty 9.5. 5:28

Ammattiliitto Pro hylkäsi sunnuntaina ict-alan työriidan sovintoesityksen ja jätti lakkovaroituksen kahdesta uudesta kaksiviikkoisesta lakosta. Uusi lakko alkaa tänään maanantaina.

Asiasta kertovat Pro tiedotteellaan sekä sovittelija Jukka Ahtela viestipalvelu Twitterissä. Ahtela kertoo, että Pro hylkäsi esityksen, ja Palta, eli Palvelualojen työnantajat, hyväksyi.

Ahtela jätti ict-alan työriitaan sovintoesityksen perjantaina illalla. Pron sunnuntaina julkaiseman tiedotteen mukaan sovintoesitys ei kuitenkaan ratkaise alalla olevia pitkäaikaisia ongelmia eikä tarjottu palkkaratkaisu korota riittävästi alan matalimpia palkkoja.

Ensimmäinen kahden viikon lakko päättyy sunnuntaina kello 23.59. Uusi kahden viikon lakko alkaa maanantaina aamukuudelta ja jatkuu 22. toukokuuta asti. Pron mukaan kolmas kaksiviikkoinen lakko alkaa 23.5., jos sovittelussa ei saada tuloksia tätä ennen.

Lakko koskee kaikkia teleoperaattoreita, verkonrakennusyhtiöitä ja niiden alihankkijayrityksiä, joissa noudatetaan Pron ja Paltan välistä työehtosopimusta, Pro tiedottaa. Sopimuksen piirissä on noin 12 000 toimihenkilöä ja asiantuntijaa.

Alan työehtosopimusneuvotteluja on käyty joulukuusta lähtien. Sopimus päättyi 28. helmikuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat