Hallitus julkisti rahapeli­poliittisen ohjelmansa

Rahapelipoliittinen ohjelma ohjaa rahapelihaittojen ehkäisyä ja vähentämistä vuoteen 2030 saakka.

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr) ja perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd) puhuivat tiistaina rahapelipoliittista ohjelmaa esittelevässä tiedotustilaisuudessa.

10.5. 9:42 | Päivitetty 10.5. 10:59

Rahapelien aiheuttamia haittoja pyritään torjumaan tiistaina julkistetun rahapelipoliittisen ohjelman avulla, kertovat sisäministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö (STM).

Rahapelipoliittinen ohjelma ohjaa rahapelihaittojen ehkäisyä ja vähentämistä vuoteen 2030 saakka. Ohjelma pohjautuu pääministeri Sanna Marinin (sd) hallituksen ohjelmaan.

Rahapelit voivat aiheuttaa ihmisille monenlaisia haittoja kuten taloudellisia tappioita ja terveysongelmia.

”Rahapeliongelma voi pahimmillaan aiheuttaa suuria tragedioita yksilöiden elämässä. Siksi meillä päättäjillä on velvollisuus torjua haittoja parhaamme mukaan. Tähän työhön tuore ohjelma antaa hyvät eväät”, toteaa perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd) tiedotteessa.”

Noin kolmella prosentilla suomalaisista on rahapeliongelma, ja 11 prosenttia pelaa riskitasolla, ministeriöt kertovat.

”Olemme jo toteuttaneet arpajaislain uudistuksen, joka on yksi väline rahapelihaittojen torjunnassa. Nyt julkaistulla ohjelmalla puolestaan määritetään laajasti tulevaisuuden suuntaviivoja rahapelihaittojen ehkäisylle ja vähentämiselle”, sanoo sisäministeri Krista Mikkonen (vihr) tiedotteessa.

Ohjelmasta vastaa STM, joka asettaa ohjausryhmän seuraamaan ja arvioimaan tavoitteiden toteutumista.

Suomessa rahapelitoiminnan järjestämisestä vastaa valtionyhtiö Veikkaus. Tällainen yksinoikeusjärjestelmä on ministeriöiden mukaan maailmalla harvinainen. Järjestelmän keskeiset toimijat ja tehtävät määritellään arpajaislaissa.

Ohjelman tavoitteena on myös varmistaa, että rahapeliongelmat tunnistetaan entistä paremmin sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä parantaa palveluiden laatua ja saatavuutta. Lisäksi pyritään ehkäisemään ja vähentämään peliriippuvuuteen liittyvää itsetuhoisuutta sekä ylivelkaantumista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat