Katarina Murto valittiin OAJ:n uudeksi puheen­johtajaksi

Puheenjohtajan tehtävää tavoitteli kuusi ehdokasta.

Katarina Murto aloittaa työssään OAJ:n puheenjohtajana välittömästi.

10.5. 10:55 | Päivitetty 10.5. 13:33

OAJ:n valtuusto valitsi järjestön uudeksi puheenjohtajakseen Katarina Murron. Kokoomustaustainen Murto toimii tällä hetkellä Akavan työmarkkinajohtajana. Hän aloittaa työssään heti.

Murto voitti puheenjohtajataiston selkein äänin saaden jo ensimmäisellä äänestyskierroksella äänienemmistön

Edellinen puheenjohtaja, vuodesta 2010 tehtävää hoitanut Olli Luukkainen ei ollut vaaleissa ehdolla.

Puheenjohtajan tehtävää tavoittelemaan ilmoittautui määräaikaan mennessä kuusi ehdokasta. Ehdolla olivat Murron lisäksi sivistyspalveluista vastaava apulaispormestari Matti Helimo Tampereelta, Espoon koulutuskuntayhtymä Omnian yhteisten aineiden opettaja Antti Korhonen Vantaalta, pääluottamusmies ja OAJ:n Pohjanmaan alueyhdistyksen puheenjohtaja Kari Nieminen Seinäjoelta, Teknologiateollisuus ry:n osaamispolitiikan johtaja Leena Pöntynen Espoosta sekä pääluottamusmies ja OAJ:n Uudenmaan alueyhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Suihkonen Keravalta.

Uuden puheenjohtajan valitsi OAJ:n 150-jäseninen valtuusto, joka valittiin järjestövaaleissa huhtikuussa 2022. Puheenjohtajan kausi on nelivuotinen, ja uusi puheenjohtaja aloittaa työnsä heti valintakokouksen päätyttyä.

Edellinen puheenjohtaja Olli Luukkainen toimi järjestön puheenjohtajana yhteensä kolme kautta eli 12 vuotta. Hän jatkaa Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Jukon hallituksen puheenjohtajana ja yhtenä kunta-alan pääneuvottelijoista tämän vuoden loppuun. Hän on tämän aikaa työsuhteessa myös OAJ:hin.

OAJ edustaa yli 116 000:ta koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan korkeakoulutettua ammattilaista. OAJ on neuvottelujärjestö Jukon ja keskusjärjestö Akavan suurin jäsenjärjestö.

Oikaisu 10.5.2022 kello 13.32: OAJ:n valtuusto valitsi puheenjohtajan järjestölle, ei valtuustolle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat