IS: Sdp:n Mika Kari kannattaa Nato-jäsenyyttä, puolustus­ministeri Kaikkonen tyytyi antamaan ”vinkin” omasta kannastaan

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk) aikoo kertoa kantansa lähipäivien aikana.

Mika Kari (sd) keskustelee Erkki Tuomiojan kanssa (sd) eduskunnan täysistunnossa 6. toukokuuta 2022. Myös Erkki Tuomioja on kertonut aikovansa äänestää Nato-jäsenyyden puolesta.

10.5. 13:47

Sosialidemokraattisen puolueen kansanedustaja, pitkän linjan turvallisuuspolitiikan osaaja Mika Kari kertoi tänään ISTV:n Nato-keskustelussa kannattavansa Suomen Nato-jäsenyyttä.

Kari perusteli kertovansa kantansa nyt, koska tänään julkaistaan myös eduskunnan puolustusvaliokunnan lausunto niin sanotusta ajankohtaisselonteosta, joka liittyy tiiviisti Suomen Nato-prosessiin.

”Voin omalta osaltani sanoa, että oma kantani on myönteinen”, Kari totesi lähetyksessä.

Mika Kari on ollut puolustusvaliokunnan jäsen vuodesta 2011 saakka. Valiokunnan varapuheenjohtajana hän toimi 2015-2019 välisenä aikana. Kari on viides myönteisen Nato-kantansa kertova Sdp:n kansanedustaja.

Kantaa Suomen Nato-jäsenyyteen kysyttiin ISTV:n Nato-keskustelussa myös puolustusministeri Antti Kaikkoselta sekä ulkoministeri Pekka Haavistolta. Kumpikaan ministereistä ei halunnut suoraan kertoa omaa kantaansa.

Puolustusministeri Kaikkonen antoi lähetyksessä kuitenkin ”vinkin” omasta kannastaan.

”Varovaisen vinkin annan, että ei se oma suhtautumiseni Nato-jäsenyyteen ainakaan kriittisempään suuntaan ole menossa”, Kaikkonen totesi.

Kaikkonen sanoi kertovansa kantansa lähipäivien aikana.

Haastattelussa oli mukana myös kokoomuksen Elina Valtonen, jonka myönteinen Nato-kanta on ollut jo pitkään tiedossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat