Niinistö tavattuaan Viron presidentin: Venäjän hyökkäyksen aiheuttaman ”järistyksen vaikutus tuntuu pitkään myös Itämeren rannoilla”

Viron presidentti vieraili Suomessa osallistuakseen Suomen ja Viron välistä yhteistyötä rakentavan Tuglas-seuran 40-vuotisjuhlaseminaariin.

Viron presidentti Alar Karis ja Presidentti Sauli Niinistö Helsingissä keskiviikkona.

11.5. 13:32 | Päivitetty 11.5. 16:00

Viron presidentti Alar Karis vieraili keskiviikkona Helsingissä. Karis tapasi presidentti Sauli Niinistön.

Niinistö korosti puheessaan Viron ja Suomen läheistä yhteistyötä.

"Suomen ja Viron läheisillä yhteyksillä on pitkät ja vahvat juuret. Monella alalla maiden välinen yhteistyö on jo tiivistä, esimerkiksi digipalveluissa ja kyberturvallisuudessa, jossa Viro on edelläkävijä ja Suomikin kansainvälistä huippua”, Niinistö sanoi.

”Usein pienet valtiot nähdään historiassa pelinappuloina, mutta Suomen ja Viron pitkä historia on myös tarina selviytymisestä ja menestymisestä. Tälle on jatkossakin hyvät eväät. Yhdessä meillä on lukemattomia mahdollisuuksia.”

Niinistö totesi myös, että maiden välisen energiayhteistyön merkitys jatkossa kasvaa edelleen.

”Tänään elämme uutta historiallista murroskautta. Venäjä on rikkonut Euroopan turvallisuuden, ja sen järistyksen vaikutus tuntuu pitkään myös Itämeren rannoilla”, Niinistö totesi Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainassa viitaten.

Niinistö korosti, että Suomi auttaa Ukrainaa nyt ja maan jälleenrakennuksen aikana.

Presidentit keskustelivat tapaamisessaan ajankohtaisista turvallisuuspoliittisista aiheista, kertoi tasavallan presidentin kanslia.

Kanslian mukaan Karis vieraili Suomessa osallistuakseen Suomen ja Viron välistä yhteistyötä rakentavan Tuglas-seuran 40-vuotisjuhlaseminaariin.

HS välitti Karisin ja Niinistön puheenvuorot Tuglas-seuran lähettämästä tilaisuudesta.

Tuglas-seura on perustettu vuonna 1982. Se on Suomen vanhin ja suurin Viro-seura.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat