Niinistö ja Andersson pitivät yhteisen tiedotus­tilaisuuden Nato-jäsenyydestä – Niinistö: ”Kevät on ollut ylistystä demokratialle”

HS seurasi presidentti Niinistön valtiovierailua Ruotsissa hetki hetkeltä tiistaina. Vierailu jatkuu keskiviikkona.

17.5. 2:00 | Päivitetty 17.5. 18:25

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio aloittivat tiistaina kaksipäiväisen valtiovierailunsa Ruotsissa kuningas Kaarle XVI Kustaan kutsusta.

Vierailun tunnelmaa on hallinnut Suomen ja Ruotsin päätös hakea sotilasliitto Naton jäsenyyttä. Suomen että Ruotsin odotetaan jättävän Nato-hakemuksensa yhdessä keskiviikkona.

HS on seurannut valtiovierailua tiiviisti. Hetki hetkeltä -seuranta löytyy tämän jutun lopusta.

Vierailu alkoi tiistaina aamupäivällä kuningasperheen vastaanotolla. Presidenttipari saapui Kuninkaanlinnalle asiaankuuluvien seremonioiden saattelemana hieman kello 11:n jälkeen.

Kuninkaanlinnalla kuultiin molempien maiden kansallislaulut ja nähtiin kunniakomppanian tarkastus ennen kuin presidenttipari siirtyi sisälle Kuninkaanlinnaan, jossa presidentti ja kuningas antoivat lyhyet lausunnot medialle.

Myöhemmin Niinistö tapasi puhemies Andreas Norlénin ja muita Ruotsin valtiopäivien edustajia ja piti valtiopäivillä puheen.

Iltapäivällä Niinistö tapasi Ruotsin pääministerin Magdalena Anderssonin, ja he pitivät yhdessä tiedotustilaisuuden. Illalla kuningaspari isännöi juhlaillallisen Kuninkaanlinnassa.

Keskiviikkona ohjelmassa ovat muun muassa elinkeinoseminaari ja vierailu Bergan laivastotukikohtaan Tukholman lähistöllä.

Lue lisää: Ruotsin ulkoministeri Ann Linde allekirjoitti Ruotsin Nato-jäsenhakemuksen

Lue lisää: Niinistö ja Haukio saivat juhlavan vastaan­oton Tukholmassa – Kuva­kooste näyttää historiallisella hetkellä tehdyn valtio­vierailun kulkua

Lue hetki hetkeltä -seuranta täältä:

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat