Sanna Marin HS:lle: ”En ole tapaamassa presidentti Bidenia” – pääministeri matkustaa Washingtoniin tänään

Marinin mukaan matkan sisällöstä tiedotetaan myöhemmin.

Pääministeri Sanna Marin kuvattuna EU-huippukokouksessa Brysselissä tiistaina.

1.6. 1:54 | Päivitetty 1.6. 10:43

Pääministeri Sanna Marin (sd) ei tapaa Washingtonin-matkallaan Yhdysvaltain presidenttiä Joe Bidenia. Marin kertoi matka-aikeistaan myöhään tiistaina Instagramissa, muttei avannut julkaisussaan tarkemmin matkan syytä.

”Matkasta tiedotetaan myöhemmin, mutta sen voin tässä vaiheessa sanoa, että en ole tapaamassa presidentti Bidenia”, Marin kertoo HS:lle.

Myös sotilasliitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg vierailee Washingtonissa perjantaihin asti, kertoo Nato tiedotteessaan.

Stoltenberg tapaa matkallaan Yhdysvaltain ulkoministerin Anthony Blinkenin, puolustusministeri Lloyd Austinin ja turvallisuuspoliittisen neuvonantajan Jake Sullivanin. Hän järjestää Blinkenin kanssa tiedotustilaisuuden tiistaina.

Myöhään tiistai-iltana julkaistussa Instagram-videossa Marin kertoi palanneensa illalla Brysselistä Eurooppa-neuvoston kokouksesta ja lähteneensä lenkille vesisateeseen, koska istuu tänään keskiviikkona jälleen puoli vuorokautta lentokoneessa.

”Olen lähdössä Washingtoniin ja olen siellä sitten loppuviikon”, hän kertoi videolla.

”Ihan hyvä vähän saada liikettä, niin ettei ole pelkkää istumista tämä elämä”, hän jatkoi iltalenkiltä julkaisemaansa päivitystä.

Pääministerin esikunnasta kerrottiin HS:lle keskiviikkoaamuna, että vierailusta tiedotetaan ”vuorokauden sisään”.

Pääministerin matkasta kysyttiin keskiviikkona myös ulkoministeri Pekka Haavistolta (vihr), joka oli vieraana Ylen aamussa. Hän ei kommentoinut Marinin vierailun syytä.

Haavisto kuitenkin sanoi, että yhtenä tavoitteena on Suomi-kuvan vahvistaminen Yhdysvalloissa.

”Tietysti yhteydenpito Yhdysvaltoihin on nyt tärkeää”, Haavisto sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat