Hoitajaliitto Superin joukko­irtisanoutumis­uhka kohdistuu kotihoitoon

Superin puheenjohtaja Silja Paavola perustelee uhkan kohdistamista kotihoitoon sillä, että liiton jäseniä työskentelee siellä paljon. Hän toivoo, ettei joukkoirtisanoutumista tarvitse toteuttaa.

Silja Paavola

1.6. 16:05 | Päivitetty 2.6. 8:56

Hoitajaliitto Superin mahdollinen joukkoirtisanoutumisuhka kohdistuu kotihoitoon, vahvistaa Superin puheenjohtaja Silja Paavola.

Lähihoitajia edustava Super ja muun muassa sairaanhoitajia edustava Tehy ovat uhanneet jäsentensä joukkoirtisanoutumisella, jos niiden vaatimus tuntuvasta palkkaohjelmasta ei toteudu. Joukkoirtisanoutuminen tapahtuisi aikaisintaan syksyllä.

Superin jäseniä työskentelee kotihoidon lisäksi muun muassa vanhusten palveluasumisyksiköissä, varhaiskasvatuksessa, erikoissairaanhoidon vuodeosastoilla ja mielenterveys- sekä päihdetyössä. Irtisanoutumisuhka koskee kuitenkin yksinomaan kotihoidossa työskenteleviä. Paavola ei kerro, kuinka monta työntekijää irtisanoutumisuhkan piirissä on.

”Aloittavilla hyvinvointialueilla vanhustenpalveluiden suurin kohde on kotihoito. Siellä jäseniämme on eniten”, hän perustelee irtisanoutumisuhkan kohdistamista kotihoitoon.

Kotihoito on suunnattu pääasiassa vanhuksille, pitkäaikaissairaille ja vammaisille ihmisille, jotka eivät selviydy omassa kodissaan itsenäisesti.

Superin Paavola toivoo, että hoitajaliitot saisivat vaatimuksensa läpi ilman joukkoirtisanoutumisen toteuttamista.

”Pitääkö todella ammattiyhdistysliikkeen todella toimia näin voimallisesti, jotta ymmärretään, kuinka isosta asiasta hoitajapulassa on kysymys?” Paavola sanoo.

Toinen hoitajaliitto Tehy on kertonut, että sen joukkoirtisanoutumisuhka tulee alkuvaiheessa kohdistumaan erikoissairaanhoitoon. Sen tarkemmin Tehy ei ole kommentoinut yksityiskohtia.

2.6. kello 8.40: Lisätty tieto siitä, että Tehyn irtisanoutumisuhka kohdistuu alkuvaiheessa erikoissairaanhoitoon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat