Pääministeri Marin tapasi Washingtonin-vierailullaan Nancy Pelosin ja Naton Stoltenbergin

Stoltenberg oli Marinin tavoin Bilderberg-ryhmän tapaamisen osallistujalistalla.

Pääministeri Sanna Marin ja Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi tapasivat Washingtonissa perjantaina paikallista aikaa.

3.6. 16:50 | Päivitetty 4.6. 1:50

Pääministeri Sanna Marin (sd) tapasi perjantaina Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin Washingtonissa.

Marin on julkaissut Instagram-tilinsä Stories-osiossa kuvan, jossa hän kättelee Pelosia Yhdysvaltain tähtilippujen edessä.

”Kiitos puhemies Pelosi hyvästä tapaamisesta tänään”, Marin kirjoitti kuvan yhteydessä.

Lisäksi Marinin erityisavustajan Instagram-tilillä on julkaistu lyhyt video, jossa Marin kävelee Pelosin luokse ilmeisesti juuri ennen kuvanottohetkeä.

Valtioneuvoston kanslian mukaan tapaamisen aiheina ovat olleet Venäjän hyökkäys Ukrainaan, Suomen jäsenyyshakemus sotilasliitto Natoon, ilmastonmuutoksen torjunta ja tasa-arvokysymykset. Myös yhteistyön tiivistäminen uusien teknologioiden kehittämisen saralla oli asialistalla.

Pääministeri Marin osallistuu Washingtonissa myös Bilderberg-ryhmän tapaamiseen, jossa median, politiikan ja talouselämän vaikuttajat keskustelevat yhteiskunnallisista aiheista.

Suomen aikaa perjantai-iltana Marin kertoi Instagramissa tavanneensa jo Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin. Marin julkaisi yhteiskuvan Stoltenbergin kanssa ja kiitti tätä keskustelusta.

Myös Bilderberg-kokoukseen osallistuva Stoltenberg kehui tapaamistaan Marinin kanssa Twitter-tilillään.

Marinin lisäksi Suomesta Bilderberg-ryhmän osallistujalistalla ovat Suomen Pankin entinen pääjohtaja Erkki Liikanen ja Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi.

Osallistujalistalla on myös esimerkiksi Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Henry Kissinger. Myös koronarokotteesta tunnetun Pfizerin toimitusjohtaja Albert Bourla, Googlen entinen toimitusjohtaja Eric Schmidt ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel ovat pitkällä osallistujalistalla.

Torstaina alkaneen, muutaman päivän kestävän kokouksen tarkoituksena on epävirallinen ja luottamuksellinen ajatustenvaihto johtavien eurooppalaisten ja pohjoisamerikkalaisten poliitikkojen, toimittajien, tutkijoiden, yrityselämän edustajien ja asiantuntijoiden kesken. Bilderberg-tapaamisia on järjestetty vuodesta 1954 lähtien.

Bilderberg-ryhmän keskustelujen sisältöä ei ole ollut tapana kertoa julkisuuteen, vaan ne pyritään pitämään luottamuksellisina. Suomesta ryhmän kokouksiin ovat takavuosina osallistuneet muun muassa Alexander Stubb (kok), Paavo Lipponen (sd), Jutta Urpilainen (sd), Olli Rehn (kesk), Matti Apunen, Jorma Ollila ja Aatos Erkko.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat