Yrittäjien Pentikäinen: Kunta-alan palkka­ohjelma on niin järjetön, että työn­antajien pitää estää se hajottamalla koko suomalainen sopimus­järjestelmä

Työnantajapuolen tulee lopettaa työehtosopimusten tekeminen kokonaan, Mikael Pentikäinen katsoo.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen suomii kunta-alan sopimusta kovin sanoin.

9.6. 12:21 | Päivitetty 9.6. 14:48

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen suomii kovin sanoin keskiviikkona syntynyttä kunta-alan sopimusta. Hän vaatii työnantajaleiriä ryhtymään vastaiskuun ja lopettamaan työehtosopimusten tekemisen kokonaan.

Keskeisenä ongelmana kunta-alan sopimuksessa Pentikäinen pitää palkkaohjelmaa, joka takaa kuntien työntekijöille viideksi vuodeksi keskimäärin prosenttiyksikön suuremmat palkankorotukset kuin vientialojen työntekijät saavat.

”Sopimus on järjetön ja taloudellisesti kestämätön”, Pentikäinen sanoo.

Lue lisää: Tällainen on kunta-alan historiallinen sopimus: Laskuri näyttää, miten opettajien, lääkäreiden ja muiden työntekijöiden palkat nousevat

Hänen mukaansa Suomen velkaantuvalla julkisella taloudella ei ensinnäkään ole varaa maksaa kunta-alan työntekijöille muita suurempia korotuksia. Myös periaatteellisesti ratkaisu on ongelmallinen, Pentikäinen katsoo.

”Lomaedut ovat selkeästi paremmat julkisella sektorilla, ja tietääkseni esimerkiksi sote-alalla julkisen puolen palkat ovat jo nyt suuremmat kuin yksityisen.”

”Tällaisen sopimuksen tekeminen on aivan kestämätöntä työmarkkinapolitiikkaa.”

Kunta-alan ylimääräiset palkankorotukset sidotaan niin sanottuun yleiseen linjaan, joka määräytyy teknologiateollisuuden, kemianteollisuuden ja kuljetusalan työehtosopimusten perusteella. Pentikäisen mukaan työnantajaleirin on siksi yksinkertaisesti lopetettava työehtosopimusten solmiminen, kuten Metsäteollisuus on tehnyt.

Jos palkoista sovittaisiin erikseen jokaisessa yrityksessä, vientialojen korotuksia määrittävää yleistä linjaa ei syntyisi. Tällöin kunta-alan palkkaohjelmaa ei luonnollisesti voisi siihen sitoa.

”Eli täytyy joko lopettaa työehtosopimusten tekeminen kokonaan tai lopettaa palkoista sopiminen työehtosopimuksissa. Jos toinen näistä vaihtoehdoista toteutuu, kunta-alan sopimus saattaa osoittautua siunaukseksi Suomelle.”

Suomen Yrittäjät ei nykyisinkään solmi työehtosopimuksia, ja sen jäsenliitoistakin niitä tekee vain harva. Siksi Pentikäisen vaatimuksen kohdistuvat ennen kaikkea Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n jäsenliittoihin ja niiden jäsenyrityksiin.

Yrittäjien mielestä vientialojen määrittämä palkankorotusten yleinen linja on käytännössä tarkoittanut sitä, että palkoista sovitaan keskitetysti. Järjestö haluaisi, että palkoista sovittaisiin erikseen jokaisessa yrityksessä.

”Jos työnantajat yhdessä rintamassa päättävät luopua työehtosopimusten tekemisestä, niin työehtosopimusten tekeminen loppuu ja Suomen työmarkkinat ottavat ison askeleen kohti markkinataloutta”, Pentikäinen katsoo.

Yksi keskeisimmistä työehtosopimuksia sopivista työnantajajärjestöistä on Teknologiateollisuuden työnantajat. Sen toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi kommentoi Pentikäisen näkemyksiä sanomalla, että kunta-alan sopimus todella asettaa yksityisen sektorin vaikeaan asemaan.

Ruohoniemen mukaan siirtyminen yhä paikallisempaan sopimiseen voisi olla yksi ratkaisu, mutta lähtökohtaisesti Teknologiateollisuuden työnantajat etsii ratkaisuja sopimuskumppaneidensa kuten Teollisuusliiton kanssa.

"Uusi tilanne vaatii uutta ajattelua, ja ensimmäinen vaihtoehto on, että mietimme yhdessä sopimuskumppaneiden kanssa tietä eteenpäin”, Ruohoniemi sanoo.

Kunta-alan työnantajia edustavan KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen puolustaa sopimaansa ratkaisua. Hän painottaa, etteivät ylimääräiset korotukset tule yleiskorotuksina kaikille kunta-alan työntekijöille vaan korotusten kohdentamisesta sovitaan paikallisesti.

”Ohjelmalla on tarkoitus uudistaa palkkausjärjestelmiä ja edistää työvoiman saatavuutta. Työnantaja päättää viime kädessä rahojen kohdentamisesta”, Jalonen sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat