Ministeri Lindén: Hallitus käynnistää lasten­suojelun kokonais­uudistuksen vielä tällä vaalikaudella

Perussuomalaisten mukaan lasten­suojelun tilanne Suomessa on hälyttävä.

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Linden vastausvuorossa eduskunnan suullisella kyselytunnilla. Vieressä sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen.

9.6. 19:34

Hallitus käynnistää lastensuojelun kokonaisuudistuksen vielä tällä vaalikaudella, kertoo perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd). Hänen mukaansa lastensuojelun uudistaminen on siinä määrin iso asia, että siinä tarvitaan parlamentaarista yhteistyötä.

”Isojen lakiuudistusten tekeminen ei tietenkään ole yhden kuukauden eikä kahdenkaan kuukauden asia. Me käynnistämme sen nyt tämän hallituskauden aikana, jota on vielä jäljellä tässä vajaa vuosi”, Lindén sanoi eduskunnan kyselytunnilla vastatessaan perussuomalaisten Ari Koposen kysymykseen asiasta.

”Se tulee jatkumaan yli tämän hallituskauden ajan, koska me tarvitsemme täällä yhteistä laajaa konsensuskeskustelua täysin riippumatta siitä, minkä värinen tai minkälaisen koalition muodostama hallitus meillä tulevaisuudessa on. Tämä on meidän kaikkien yhteinen asia”, Lindén jatkoi.

Lindén painotti, että lastensuojelussa täytyy panostaa ennaltaehkäisyyn.

”Siinä ei todellakaan ole hirveän paljon järkeä, että me hyvin kalliisti erityissairaanhoidossa hoidamme kaikkien kärjistyneimpiä ongelmia ja samalla ylläpidämme rakenteita, jotka aiheuttavat niitä ongelmia”, Lindén summasi.

Lastensuojelun tilanne nousi torstaina eduskunnan kyselytunnin keskeisimmäksi teemaksi. Perussuomalaisten mukaan lastensuojelun tilanne Suomessa on hälyttävä.

”Apua tarvitsevien lasten ja nuorten määrä on jatkuvassa kasvussa. Lastensuojelun resurssipula, lainsäädännön toimimattomuus ja muut järjestelmän heikkoudet voivat johtaa peruuttamattomiin tragedioihin”, kyselytuntikeskustelun avannut Sanna Antikainen (ps) sanoi.

Perussuomalaisten Ritva Elomaa kantoi huolta myös lapsiperheiden toimeentulosta, kun elämisen menot kasvavat jyrkästi muun muassa ruoan ja energian hinnannousun myötä.

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkisen (vas) mukaan hallitus on jo monin tavoin pyrkinyt lievittämään hintojen nousun vaikutusta.

”On selvää, että jos tämä laaja-alainen hintojen nousu jatkuu, niin lisätoimia varmaankin tarvitaan. Mielestäni on erittäin tärkeää, että lisätoimia kohdistetaan erityisesti pienituloisille suomalaisille ja pienituloisille lapsiperheille”, Sarkkinen sanoi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat